Συνάντηση εργασίας Γ. Κώτσηρα με τον ευρωβουλευτή Στ. Κυμπουρόπουλο

Με θέματα: «Εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, κ.α.»

Συνάντηση εργασίας με τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο, είχε την Τετάρτη 26 Μαΐου ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας.

Το δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Κώτσηρα αναφέρει στη συνέχεια ότι:
Η συζήτηση μεταξύ των κ.κ. Κώτσηρα – Κυμπουρόπουλου επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην αποτελεσματική εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. και τις σχετικές δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επί τάπητος τέθηκαν επίσης τα ζητήματα προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ενώ αναλύθηκαν και οι ευρωπαϊκές πολιτικές στον χώρο της προστασίας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο κ. Κώτσηρας δήλωσε:
«Σήμερα, είχα την χαρά να υποδεχθώ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τον φίλο και Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που έχουν στο επίκεντρο την προστασία των ατόμων με αναπηρία και τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η υλοποίηση δράσεων ευθύνης που ενισχύουν την εφαρμογή του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., αλλά και αυτές που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα ΑμεΑ, αποτελούν άμεση πολιτική και θεσμική προτεραιότητα. Αποτελούν εκ των βασικών στόχων μας, με σκοπό την αυτονόητη διευκόλυνση των συμπολιτών μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button