Περ. Αττικής: Ξεκίνησε η μελέτη για τα ρέματα της Κινέτας, προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ

Δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λ. Κοσμόπουλου, ανακοινώνει την έναρξη πραγματοποίησης μελέτης για όλα τα ρέματα της Κινέτας, προϋπολογισμού 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Κοσμόπουλος:

«Παρεμβαίνουμε με μεγάλα έργα υποδομής και όπου είναι εφικτό με μικρότερης κλίμακας κινήσεις.
Δεν ξεχνάμε την Κινέτα, δεν είμαστε επισκέπτες της περιοχής, είμαστε καθημερινά και ζούμε τα προβλήματα και για αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε»

Ξεκίνησε η μελέτη για την οριοθέτηση και διευθέτηση όλων των ρεμάτων της περιοχής της Κινέτας. Η σύμβαση υπεγράφη από την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου και η μελέτη ξεκίνησε, ενώ λόγω έκτακτων φαινομένων και εν όψει χειμερινών καιρικών συνθηκών οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν με καθαρισμούς ρεμάτων, όπου είναι εφικτό.

Η σύμβαση για τη μελέτη του συνόλου των ρεμάτων στην Κινέτα έχει προϋπολογισμό 2.987.470 ευρώ με ΦΠΑ και περιλαμβάνει τοπογραφική, γεωλογική, γεωτεχνική, δασοτεχνική, υδραυλική, περιβαλλοντική μελέτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι:

«Η μεγάλη μελέτη για το σύνολο της περιοχής της Κινέτας διευθετεί ρέματα, που δυστυχώς έφεραν και τις καταστροφές που ζήσαμε. Παρότι η γραφειοκρατία καθυστερεί τις κινήσεις μας, προχωράμε πιέζοντας για να γίνουν σημαντικά έργα υποδομής και να λυθούν προβλήματα δεκαετιών. Εκτός της μεγάλης μελέτης για το σύνολο της περιοχής, παρεμβαίνουμε όπου είναι εφικτό με καθαρισμούς μικρών και μεγαλύτερων ρεμάτων και είμαστε σε ετοιμότητα, όπως έγινε και με τις προειδοποιήσεις για το φαινόμενο «Ιανός». Δεν ξεχνάμε την Κινέτα, δεν είμαστε επισκέπτες της περιοχής, είμαστε καθημερινά και ζούμε τα προβλήματα και για αυτό είμαστε εδώ για να τα λύσουμε».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button