Μήνυμα Γ. Κώτσηρα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, κ. Γιώργος Κώτσηρας με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων έστειλε το εξής μήνυμα:

«Η 19η Μαΐου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πριν από 102 χρόνια, οι Έλληνες του Πόντου γνώρισαν μια πρωτόγνωρη θηριωδία, εκδιωκόμενοι με βίαιο τρόπο από τον τόπο τους.
Όσοι κατάφεραν να γλιτώσουν από τον απίστευτο αυτό ανθρώπινο αφανισμό, επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη, διατηρώντας ζωντανή μέχρι σήμερα τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν και επιζητώντας παράλληλα τη δικαίωση.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει πράξει το αυτονόητο καθήκον της, αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Είναι αναμφίβολα αναγκαίο ότι το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων πρέπει να αποτελέσει ένα διεθνές ζήτημα, έτσι ώστε να συντηρηθεί η Ποντιακή παράδοση στην Ελλάδα και στον κόσμο και να εκλείψει κάθε είδος εθνικισμού και μισαλλοδοξίας.

Έχουμε ηθικό χρέος να τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» και να παλέψουμε συλλογικά για έναν κόσμο που θα βασίζεται στις αρχές και στις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button