Το 5ο Δημ. Σχολείο Μεγάρων στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στην Καρδίτσα

Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα και η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων συμμετείχε με επιτυχία. Ακολουθεί η ανακοίνωση από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Μεγαρέων:

Η χορωδία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, ξεκίνησε τη διαδρομή της το σχολικό έτος 2013-2014 από την δασκάλα μουσικής κ. Αβραμίδου Κατερίνα, με αφορμή πρόγραμμα που εκπονήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της μουσικής, με σκοπό να περπατήσουν οι μαθητές στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής.

Από τότε κάθε χρόνο συμμετέχει σε συναντήσεις σχολικών χορωδιών, σε εκδηλώσεις του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας. Το 2015 συμμετείχε στο Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών στην Ιταλία αποσπώντας το δεύτερο βραβείο. Το 2017 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και βραβεύτηκε με το βραβείο Ερμηνευτικής Απόδοσης.

Για Τρίτη χρονιά συμμετείχε στη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών της Καρδίτσας με πρόγραμμα αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, το Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Kierion».

Οι μαθητές με τη διεύθυνση της εκπαιδευτικού μουσικής κ. Αβραμίδου και τη συνοδεία της μαθήτριας γυμνασίου Σιάμπου Αγγελικής στο μπουζούκι, του κ. Ρούσση Δημητρίου στο πιάνο,  εντυπωσίασαν το δύσκολο μουσικόφιλο κοινό της Θεσσαλίας και όχι μόνο. Απέσπασαν θερμό χειροκρότημα και την πρόταση της συμμετοχής της χορωδίας στην 5η Διεθνή Συνάντηση στο Novi Sad της Σερβίας.
Μαθητές και γονείς δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση και ήδη κάνουν σχέδια και προετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την πόλη των Μεγάρων και τη Δυτική Αττική στη Σερβία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button