Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία χθες με Χριστουγεννιάτικο παζάρι στα ΑμεΑ Μεγάρων

Εχθές, Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος ΑμεΑ Μεγάρων πραγματοποίησε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Κέντρο Ημέρας του συλλόγου και υποδέχθηκε συμπολίτες μας, και όχι μόνο, που έσπευσαν να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου, αλλά και να δουν τους ανθρώπους του Κέντρου και τους ωφελούμενους από κοντά και να ανταλλάξουν ευχές. Μάλιστα συνέπεσε και με το γεγονός ότι χθες ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που καθιερώθηκε το 1992 και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων που επισκέφτηκαν το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλίανθος ήταν και οι υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δ. Αττικής, Ευάγγελος Λιάκος, η υπεύθυνη συντονισμού του Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής του Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία, Στεφάτου Διονυσία και ο Α’ επιλαχών βουλευτής της ΝΔ Δυτικής Αττικής, Σταμάτης Πουλής.

Ο κ. Κώτσηρας δήλωσε ότι επισκέφθηκε το Χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου ΑμεΑ Μεγάρων, όπου γίνεται μια πολύ σημαντική, ποιοτική και επίμονη προσπάθεια από τους φρονιστές των ωφελουμένων και ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

Επίσης ας σημειωθεί ότι ο κ. Κώτσηρας παραβρέθηκε και στην Ελευσίνα, συμμετέχοντας ως ομιλητής στην εκδήλωση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Αττικής και του Αθλητικού Συλλόγου Τριπτόλεμος, η οποία διεξήχθη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωσή του, η οποία στη συνέχεια αναφέρει:

Η προστασία των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας, είναι βασικός και διαρκής στόχος της ελληνικής Πολιτείας και αυτό αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο αποτελεί έναν οδικό χάρτη οριζόντιων δράσεων.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουμε προχωρήσει στην υλοποίηση μίας σειράς πρωτοβουλιών με κεντρικό άξονα δράσεων το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαιτέρως στον Πρόεδρο των Συλλόγων ΆμεΑ Δυτικής Αττικής και Τριπτόλεμος, Βαγγέλη Κακοσαίο για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

Η κ. Στεφάτου τόνισε ότι δεν αρκούν δηλώσεις συμπάθειας και κατανόησης, αλλά ουσιαστικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν το Δικαίωμα στη ζωή σε όλες και όλους, ισότιμα! Επίσης ανέφερε ότι στον Σύλλογο ΑμεΑ Μεγάρων, υλοποιείται ένα σπουδαίο έργο στήριξης Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους. «Οι δημιουργίες των ωφελούμενων στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργάνωσαν, ξεπερνούν σε καλαισθησία και τον καλλίτερο επαγγελματία! Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πουλής, επίσης, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι το πως φροντίζει τα μέλη της που για διάφορες αιτίες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Δεν φτάνουν απλά οι δηλώσεις συμπάθειας για κάθε περίπτωση πολίτη με αναπηρία. Χρειάζονται πολλά περισσότερα. Χρειάζεται να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των συμπολιτών μας, υποστηρίζοντας την απρόσκοπτη ένταξή τους και παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της αυτονομίας τους.

Προσωπικά, προσπαθώ στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να είμαι δίπλα στους συμπολίτες μας με αναπηρία αλλά και σε εκείνους που δίνουν το χρόνο τους και το είναι τους για να τους παρέχουν, καθημερινά, φροντίδα και αρωγή. Είναι πραγματικά σπουδαίο το έργο που γίνεται από τους κατά τόπους συλλόγους, όπως ο Σύλλογος ΑμεΑ Μεγάρων που εδώ και 27 χρόνια αναπτύσσει υπηρεσίες και προγράμματα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Σίγουρα, είναι δύσκολος και μακρύς αυτός ο αγώνας αλλά η θέληση δεν γνωρίζει όρια. Μπορεί να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα που δυστυχώς ακόμη και σήμερα καταδυναστεύουν την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Οι λύσεις υπάρχουν. Η βούληση έλειψε για πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο κάτι αρχίζει να αλλάζει. Κι αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε ώστε σε αυτή την κατεύθυνση να επενδύσουμε. Όλοι. Και η πολιτεία και η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία των πολιτών και ο ιδιωτικός τομέας που στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης του μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε μια κοινωνία ισοτιμίας.

Περισσότερες δράσεις λοιπόν, περισσότερες ευκαιρίες, περισσότερες δυνατότητες.
Μπροστά θα πάμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του, κανένας πίσω. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που αξίζει να ενώσουμε χέρια, ιδέες και δυνάμεις για να το κερδίσουμε!».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button