ΤΩΡΑ: «Άμεση επανεξέταση της συστέγασης 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Μεγάρων»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «ΤΩΡΑ Μέγαρα-Νέα Πέραμος» αναφορικά με τη συστέγαση των δύο σχολείων

Με αφορμή την κοινή, ομόφωνη, απόφαση των συλλόγων διδασκόντων των 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Μεγάρων και την κοινοποίησή της με επιστολή προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων την 6/4/2021, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Τώρα Μέγαρα Νέα Πέραμος, Γιώργος Μπερδελής, Πομώνης Ιωάννης, Μήτσος Θεόδωρος, Μαργέτης Παναγιώτης, Φρυγανάς Στέλιος και Γεωργακής Δημήτρης, πραγματοποιήσαμε συνάντηση σήμερα 21/4/2021, με τους διευθυντές των σχολείων κκ Κάγια Ελένη και Γκαμπένη Χρήστο καθώς με δασκάλους των σχολείων.

Τη συνάντηση αυτή κρίναμε ως απαραίτητη προκειμένου να ακούσουμε, από τους άμεσα εμπλεκόμενους στη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει από τη συστέγαση των δύο σχολείων, την εμπειρία των δύο σχολικών ετών και τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από αυτή. Προβλήματα που ξεκινούν από την ποιότητα της εκπαίδευσης και φτάνουν μέχρι την υγεία των μαθητών και διδασκόντων, οι οποίοι καλούνται να συνυπάρξουν σε ένα ασφυκτικό χωροταξικό περιβάλλον.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανές εναλλακτικές που μπορούν να αποτελέσουν από βραχυπρόθεσμες λύσεις διαχείρισης της κρίσης έως μεσοπρόθεσμες, που μπορούν να βοηθήσουν μέχρι την τελική ανέγερση νέων σχολικών εγκαταστάσεων.

Η γνώση των απόψεων των ειδικών και άμεσα εμπλεκόμενων αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την εξεύρεση λύσεων, απόψεις που, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στην επιστολή τους, δεν ακούγονται από τη διοίκηση του δήμου. Μια διοίκηση η οποία προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με έκτακτα συμβούλια χωρίς προτάσεις, φέρνοντας τους υπόλοιπους συνδυασμούς προ τετελεσμένων και χωρίς να μας δώσει το χρόνο να μελετήσουμε την κατάσταση. Τακτική που συνηθίζει σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι η συστέγαση είναι αδύνατο να συνεχιστεί χωρίς τον κίνδυνο της υγείας και της υποβάθμισης της ποιότητας εκπαίδευσης, εις βάρος των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει ο δήμος μας, μετά από αυτή της υγείας, δεν τυγχάνει της προσοχής της διοίκησης. Ζητούμε άμεσα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου όλοι μαζί να μελετήσουμε πιθανές λύσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης. Καθώς η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων δεν θα είναι άμεσα υλοποιήσιμη, η συστέγαση θα κινδυνεύει να γίνει μόνιμη μεσοπρόθεσμη λύση, με τεράστιους κινδύνους δημόσιας υγείας και υποβάθμισης της εκπαίδευσης.

Η ομάδα επικοινωνίας
ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button