ΥΠΑΙΘ: Ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα – Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες

Γ. Κώτσηρας: «Άλλη μία κυβερνητική δέσμευση που γίνεται πράξη, με σκοπό την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών στη Δυτική Αττική»

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μεγάρων, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υφυπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Κώτσηρα.

Οι σχετικές ενέργειες και διαδικασίες προήλθαν μετά από πολύμηνη διαβούλευση, που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα στα Μέγαρα, ενώ σειρά επαφών είχε και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Κώτσηρας, μέσω και παρεμβάσεών του τόσο προς την κ. Νίκη Κεραμέως, όσο και προς την αρμόδια υφυπουργό κ. Ζέττα Μακρή.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Μεγάρων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, θα λειτουργεί στους εξής τομείς:
– Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
– Διοίκησης και Οικονομίας
– Πληροφορικής

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:
«Σε συνέχεια των αξιολογήσεων και γνωμοδοτήσεων τόσο των Συμβουλίων Σύνδεσης με την παραγωγή και αγορά εργασίας (ΣΣΠΑΕ) όσο και του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.), η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μεγάρων έρχεται να επισφραγίσει την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και της ευρύτερης περιοχής της Μεγαρίδος και της Δυτικής Αττικής.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η αρμόδια Υφυπουργός, κα Ζέττα Μακρή, με την όποια έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία σε ό,τι αφορά στα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, προώθησε τις σχετικές διαδικασίες και πλέον η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μεγάρων αποτελεί γεγονός.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, όσο και προς την αρμόδια Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή και να επισημάνω ότι η ίδρυση της εκπαιδευτικής μονάδας στην περιοχή μας, αποτελεί «καρπό» των προσπαθειών μας και της αγαστής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και βεβαίως με τους συμπολίτες μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button