Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στον Δ. Μεγαρέων για το ΚΕΠ Υγείας

Ο Δήμος Μεγαρέων βραβεύτηκε, για την Κοινωνική προσφορά στην πρόληψη της Υγείας μέσα από θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας, στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στην Αθήνα, στο «Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών», το οποίο συνδιοργάνωσαν το ΕΔΔΥΠΠΥ και ο Δήμος Αθηναίων, με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) & του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με κεντρικό μήνυμα «κανείς δεν μένει πίσω».

Στο σημαντικό αυτό Συνέδριο, που διήρκεσε τρεις ημέρες (14 – 16 Νοεμβρίου) συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει ήδη μια επιτυχημένη πορεία εντός και εκτός Χώρας με 228 ΟΤΑ μέλη κι είναι ένα ισχυρό δίκτυο, που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας και με όλο και περισσότερους Δήμους να διαδραματίζουν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο με καινοτόμα προγράμματα για τους πολίτες τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν πολιτικές πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και συμμετείχαν πολιτικοί και των τριών επιπέδων Διοίκησης Κράτους, Περιφερειών και Δήμων, οι οποίοι εστίασαν σε πρακτικές, εφαρμογή προγραμμάτων και στις συνέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου.

Στο κλείσιμο των εργασιών τιμήθηκε ο Δήμος Μεγαρέων με το Βραβείο Κοινωνικής προσφοράς για την πρόληψη Υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση και την άριστη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Θα αξιοποιήσουμε την πολύτιμη εμπειρία του Δικτύου προς όφελος των δημοτών μας. Η δημόσια και αστική υγεία έχουν πρωταρχικό ρόλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η βράβευση του Δήμου Μεγαρέων από το Δίκτυο για την λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας συνιστά μεγάλη τιμή για το Δήμο μας. Επιμένουμε στην σημασία και την προσφορά της πρόληψης στην Υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων, γι αυτό για άλλη μία φορά απαιτούμε άμεσα την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button