Σπ. Τσιούνης: «Η Λενιώ του Κωνσταντογιωργάκη έταζε προίκα»

Ακολουθεί επιστολή – απάντηση στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο του Δήμου Μεγαρέων, Γιάννα Ρήγα, του πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων,
Σπύρου Τσιούνη.

Ξεκινώντας, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι σκοπός της απάντησής μου στην επιστολή της κας Γιάννας Ρήγα, δεν είναι να απολογηθώ για όσα μου καταλογίζει, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς ανώφελο. Αυτό, διότι τα στοιχεία που παρουσίασε είναι ψευδή και δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την πραγματικότητα. Μοναδικός σκοπός μου είναι να παρουσιάσω στους συνδημότες μου την πραγματική εικόνα του νομικού προσώπου που παρέλαβα.

Να σας ενημερώσω ότι ανέλαβα καθήκοντα Προέδρου στο ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» από τη 19η Νοεμβρίου 2021 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 108/2021 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαρέων. Τα υπόλοιπα των τραπεζών στις οποίες τηρεί λογαριασμούς το νομικό πρόσωπο, τη συγκεκριμένη ημερομηνία διαμορφώνονταν ως εξής:

Στην τράπεζα Eurobank υπήρχε το ποσό των 97.080,64€ τη στιγμή που οι υποχρεώσεις έναντι των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ανέρχονταν στο ποσό των 87.818,95€.
Δηλαδή υπήρχε υπόλοιπο της τάξεως των 9.261,69€

Στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος υπήρχε υπόλοιπο 361,29€
Στην τράπεζα Πειραιώς υπήρχε υπόλοιπο 63.806,66€

Τελικά «Η ΠΡΟΙΚΑ» ήταν 73.429,64€ και οι απαιτήσεις για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων για τους μήνες Νοέμβριος 2021 και Δεκέμβριος 2021 ανέρχονταν στο ποσό των 248.031,83€

Επίσης, οι απαιτήσεις προς τους προμηθευτές καθώς και οι λειτουργικές ανάγκες του νομικού προσώπου έως το τέλος του 2021 ανέρχονταν στο ποσό των 120.103,42€

ΧΡΕΟΣ: 294.705,61€

Πού είναι λοιπόν το εύρωστο οικονομικά νομικό πρόσωπο που ανέφερε η κυρία Ρήγα; Ήμουν αρκετά επιεικής στον προηγούμενο χαρακτηρισμό μου όταν είπα ότι προσπάθησε να ρίξει το νομικό πρόσωπο στα βράχια. Ουσιαστικά το έριξε.

Και στον Τιτανικό τα βιολιά συνέχιζαν να ηχούν, αλλά ο καπετάνιος έβλεπε πως πήγαινε ολοταχώς προς το παγόβουνο.

Η κυρία Ρήγα έχοντας εξαντλήσει από τον μήνα Οκτώβριο την τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουμε από τον Δήμο, μας άφησε να βασιζόμαστε σε μελλοντικά έσοδα. Άκουσον, άκουσον! Τολμάει να δηλώνει εγγράφως ότι είχε εξασφαλίσει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων με χρήματα που ΘΑ εισπράτταμε. Όμως οι νοικοκυρεμένες δουλειές και η εξασφάλιση στο δικό μου λεξιλόγιο, σημαίνουν ότι δεν σπαταλάω τα χρήματα της μισθοδοσίας σε άλλους σκοπούς. Για εμένα προτεραιότητα έχει το βασικό κύτταρο τού Ηροδώρου, που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο δυναμικό.

Πώς λοιπόν με αυτή τη δυσοίωνη οικονομική κατάσταση και με υπερχρεωμένα ταμεία να παρουσιάσω μεγάλο έργο; Κύριο μέλημά μου ήταν να κρατήσω όρθιο το νομικό πρόσωπο. Αλίμονο στους εγωπαθείς, που μόνος σκοπός τους είναι να δείξουν διακαώς ότι κάνουν έργο, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις.
Για εμένα έργο είναι και το να μπορώ να κοιτάζω στα μάτια τους υπαλλήλους. Τον σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον κερδίζεις!

Όσον αφορά στον υπαινιγμό «Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση που κατέχει, να παραιτηθεί ή να πάει σπίτι του», σας διαβεβαιώ ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης που μου εμπιστεύθηκαν ως το τέλος της θητείας μου.

Υ.Γ.: Είναι σημαντικό να απαντηθεί πώς συνέχισαν να πραγματοποιούνται πληρωμές και μετά από την ημέρα παραίτησής της και με ποια εντολή. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ…

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.
Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού “Ηρόδωρος” Δήμου Μεγαρέων
Σπυρίδων Π. Τσιούνης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button