Ο Δήμος Μεγαρέων για τον 1ο Βυζαντινό Αγώνα 50 χιλιομέτρων

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, διοργανώθηκε ο “1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων”, με εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία Λυτάρα, στα Μέγαρα.
Ο Δήμος Μεγαρέων και τo ΝΠΔΔ “Ηρόδωρος” Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον τον Σύλλογο “Απόλλων” Δυτικής Αττικής και τους Δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», προς τιμή του Μεγαρίτη “Βύζαντα” σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο, σημερινή Κωνσταντινούπολη διοργάνωσαν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία «1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Λυτάρα.

Ο 1ος «Βυζαντινός Αγώνας» ήταν ένας αγώνας δρόμου 50 χιλιομέτρων, που όσοι αθλητές συμμετείχαν διέσχισαν όλες τις ομορφιές της περιοχής των Μεγάρων με σκοπό και προορισμό όχι μόνο τον τερματισμό και τις υψηλές επιδόσεις των δρομέων, αλλά και την προβολή και ανάδειξη των τοπίων της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων.
Συμμετείχαν 210 αθλητές και τερμάτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε σχετικά:
«Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, διεξήχθη στην πόλη τωνΜεγάρων (δρόμος Χανίου – Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού – Αλεποχώρι – δρόμος Αλεποχωρίου – Μέγαρα – Πλατεία Λυτάρα) ο 1ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων, με μεγάλη συμμετοχή Αθλητών από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο Αγώνας αυτός σημείωσε τεράστια επιτυχία και η όλη διοργάνωση ήταν άψογη.

Είναι Τιμή για τα Μέγαρα και για την σπουδαία μορφή του Βύζαντος αλλά και για τον Δήμο Μεγαρέων και όλους όσους εργάστηκαν για να προετοιμάσουν και να φέρουν εις πέρας αυτήν την εκδήλωση.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους Αθλητές και Αθλήτριες, που συμμετείχαν και να συγχαρώ τους νικητές.

Όμως θεωρώ υποχρέωσή μου να συγχαρώ ιδιαίτερα τους συμπολίτες Δημήτρη Βόρδο και Παναγιώτη Μαργέτη, που είχαν την πρωτοβουλία για να γίνει αυτός ο αγώνας και ήταν η ψυχή της διοργάνωσης.
Επίσης θέλω να συγχαρώ όλους τους Αθλητές του Συλλόγου δρομέων Μεγάρων ΟΡΣΙΠΠΟΣ για την σημαντική συμμετοχή τους σ’ αυτόν τον αγώνα, αλλά και γενικώς για όλη τη σπουδαία δραστηριότητα, που έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια και που με τις επιτυχίες τους τιμούν και προβάλλουν τα Μέγαρα.

Θερμά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Απόλλων Δυτικής Αττικής για την συμμετοχή στον αγώνα, αλλά και στην όλη διοργάνωση.
Θερμά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και σωστή διεξαγωγή του 1ου Βυζαντινού Αγώνα στην Πρόεδρο κ. Ρήγα Γιάννα, στον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Σταμούλη καθώς και σε όλο το Δ.Σ. του “Ηρόδωρου” και σε όλους τους Εθελοντές, που στήριξαν την μεγάλη προσπάθεια των Αθλητών και φυσικά σε όλους τους χορηγούς.

Πιστεύω ότι αυτή η διοργάνωση έβαλε τις βάσεις έτσι ώστε ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός και πολύ σύντομα να εξελιχθεί σε διεθνή, για να προβάλλει το Δήμο μας και τις ομορφιές του σε όλο τον κόσμο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button