Τρόφιμα σε απόρους από την Εθελοντική Ομάδα Κούρος

Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων ΄΄Κούρος΄΄ όπως συνηθίζει τα τελευταία 8 χρόνια έτσι και φέτος,με αφορμή τις Άγιες μέρες του Πάσχα, συνέλλεξε και διένειμε τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.

 Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και χάρη στην ευαισθητοποίηση μερίδας συμπολιτών μας, συγκεντρώσαμε από τις 2 έως τις 8 Απριλίου πάνω από 600 κιλά τροφίμων και έτσι καταφέραμε να δώσουμε χαρά και ανακούφιση σε 19 οικογένειες στα Μέγαρα και 8 στην Νέα Πέραμο, μαζί με τις ευχές μας για καλή Ανάσταση.

 Η επιλογή των οικογενειών μέσα από την μακροσκελή λίστα μας έγινε με βασικό γνώμονα την ύπαρξη παιδιών και κυρίως βρεφών, την απουσία του ενός από τους 2 γονείς και την ύπαρξη ασθενών.

 Για ακόμα μια φορά φέτος, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης των τροφίμων, παρατηρήσαμε με συγκίνηση ανθρώπους που ήρθαν στα γραφεία μας να αφήσουν ακόμα και ένα κουτί γάλα, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί μας για να ζητήσουν βοήθεια.

 Τα είδη που κυρίως μοιράστηκαν ήταν ζυμαρικά, όσπρια, γάλα, ζάχαρη, καφές, λάδι, αυγά (και βαμμένα), φρυγανιές, τοματοπολτός, σοκολάτες, είδη καθαρισμού και άλλα.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που προσέφεραν από το υστέρημά τους, ιδιαιτέρως το κατάστημα Lidl, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δέσκο Αναστάσιο και τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Καλλέργη για την ιδιαίτερα μεγάλη προσφορά τους, όπως επίσης και τους εθελοντές μας για την ενεργή συμμετοχή τους.

 Επίσης, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού μας έργου και της συνεργασίας μας με άλλους φορείς, τον Μάρτιο που μας πέρασε παραδώσαμε μεγάλο αριθμό χειμερινών ρούχων (περίπου 1000 τεμάχια), στο Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Μεγάρων και Σαλαμίνος. Τα ρούχα αυτά είχαν απομείνει από την περασμένη φιλανθρωπική δράση των Χριστουγέννων, ενώ εντός των ημερών θα παραδώσουμε μεγάλο αριθμό καλοκαιρινών ρούχων στο προαναφερθέν κατάστημα.

 Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε συνεργασία με όλους τους φορείς που πράττουν ανθρωποκεντρικό έργο και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε η αλληλεγγύη να καθιερωθεί ως τοπικός θεσμός.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button