Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε προαστιακό

Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν και αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας σε ΟΣΕ και Προαστιακό θα πραγματοποιούνται μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου. Τις ημέρες αυτές θα υπάρξουν τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων.

 

Επίσης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ημέρα υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τις δυο εταιρείες.

 

Την συγκεκριμένη ημέρα δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

 

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (σ.σ. το λεγόμενο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας), την μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο, την πρόσληψη προσωπικού και την συντήρηση του τροχαίου υλικού, το οποίο βρίσκεται σε τραγική κατάσταση που αγγίζει και σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της ασφαλούς λειτουργίας του, την μη προώθηση Κανονισμού Κίνησης, ο οποίος υποβαθμίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας του ελληνικού σιδηροδρόμου.

 

Πηγη: cnn.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button