Συγχαρητήρια Δημάρχου Μεγαρέων στον Γιώργο Παπαγιάννη

“Ας γκρεμίσουμε τα τείχη”, ως Μεγαρίτες προς τιμήν του νεαρού συμπολίτη μας διεθνή Μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος πέτυχε τεράστια διάκριση στηριζόμενος στα καταπληκτικά προσόντα του και στην αξία του,  κατακτώντας την 13η θέση στα draft του ΝΒΑ καταλήγοντας στους  Sacramentos Kings.

 

Ο 19χρονος Γιώργος Παπαγιάννης,  ξεκίνησε την πορεία του από την ομάδα Μπάσκετ της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος, αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική Κατηγορία το 2012 φορώντας τη φανέλα της ομάδος του Α.Ο. Περιστερίου αγωνιζόμενος απέναντι στην ομάδα του Παναθηναϊκού,  αναδειχθείς ως ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία της Α1 Εθνικής.

 

Στη συνέχεια το 2013 μετακόμισε στις ΗΠΑ, για να συνεχίσει τις Λυκειακές του σπουδές και αγωνίστηκε με την ομάδα του Λυκείου του, το Westtown School, στο West Chester της Πενσυλβανίας.

 

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2014 για να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

 

Η πορεία του χρόνο με το χρόνο, εξελίχθηκε φανταστικά,  αφού πέτυχε να διακριθεί  κατακτώντας 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2015, να αναδειχθεί μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων την ίδια χρονιά, μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2013, Τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς, ΠΡΩΤΗ θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2015.

 

Δικαιωματικά λοιπόν δημιούργησε έναν θρύλο γύρω από το όνομά του,  ονομαζόμενος ως Big George”.

 

Ο Δήμος Μεγαρέων τον τίμησε πέρυσι  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις διακρίσεις του στο χώρο του Μπάσκετ και το ήθος του, σε σχετική τελετή,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η τελευταία του διάκριση στο NBA έπεσε ως βόμβα μεγατόνων στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού αλλά και παγκόσμια  αφού είναι η μεγαλύτερη αθλητική διάκριση, που έχει πετύχει Έλληνας αθλητής στον χώρο του  Μπάσκετ.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Ως Δήμαρχος και της πόλης των Μεγάρων, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και γαλουχήθηκε αθλητικά ο Γιώργος Παπαγιάννης, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη χαρά και τη συγκίνησή μου για τη σημερινή μεγάλη επιτυχία του, να επιλεγεί στην υψηλότερη θέση του Draft, Νο 13 και να υπογράψει συμβόλαιο σε ομάδα μπάσκετ του NBA την Σακραμέντο Κινγκς.

 

Μας έκανε όλους τους Μεγαρίτες υπερήφανους, μας έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους και πέρα από τα συγχαρητήρια σε αυτόν και την οικογένεια του, θέλω να του ευχηθώ να έχει υγεία, δύναμη και να διατηρήσει τον ακέραιο και σπάνιο χαρακτήρα, που “έχτισε” στις γειτονιές αυτής της όμορφης και ιστορικής πόλης.

 

Γιώργο προχώρα. Είμαστε όλοι μαζί σου.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button