Τρεις επίκαιρες ανακοινώσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μεγαρέων

Περιβαλλοντική υποβάθμιση Δυτικής Αττικής - Σχολεία μετά την πανδημία - Εκλογές Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και εκλογές Ένωσης

Πυρκαγιά στα Γεράνεια

Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε για ακόμα μια φορά γεγονότα που απειλούν την ποιότητα ζωής της περιοχής μας με τη νέα πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και κατέκαψε μέσα σε 2-3 μέρες μεγάλες εκτάσεις δάσους, αγροκαλλιεργειών, κατοικιών κλπ στα Γεράνεια όρη, έναν από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες της Αττικής.

Καλούμε τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση και κινητοποίηση και ζητούμε την αποκατάσταση των ζημιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος έναντι οποιωνδήποτε συμφερόντων.
Επίσης, καλούμε την Πολιτεία να πάρει μέτρα τέτοια ώστε στο εξής να κινούμαστε προληπτικά έναντι των όποιων φαινομένων υποβάθμισης και όχι να τρέχουμε εκ των υστέρων να διορθώσουμε τις ζημιές.

Σχολεία μετά την πανδημία

Οι πληγές της πανδημίας πρέπει να κλείσουν – διεκδικούμε ένα restart, μια νέα αρχή, σχολεία κτιριακά άρτια, επαρκή σε αριθμό αιθουσών για τους μαθητές μας, με οργάνωση και ποιότητα εκπαίδευσης που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για δραστήριους πολίτες με άποψη, με γνώσεις και υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Για τους σκοπούς αυτούς πρέπει να αξιοποιούνται στο έπακρο τα χρήματα για τα σχολεία, τα οποία πρέπει να είναι ασφαλή με συστήματα ασφαλείας και συναγερμού, ώστε να διαφυλάσσονται – προστατεύονται όλα τα έργα βελτίωσης που έχουν γίνει και ο εξοπλισμός που έχει αποκτηθεί με πολύ κόπο και αγώνα από τη Διοίκηση και τους Συλλόγους Γ&Κ τα τελευταία χρόνια και θα γίνουν και θα αποκτηθούν στο εξής.

Εκλογές Συλλόγων Γ&Κ – Εκλογές Ένωσης

Θέτουμε ως στόχο για τις εκλογές της Ένωσης την εβδομάδα 5-9/7/2021. Καλούμε τους Συλλόγους Γ&Κ και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να προχωρήσουν εντός του Ιουνίου σε εκλογές εκπροσώπων στην Ένωση Γονέων, ώστε να είμαστε σε κοινές δράσεις και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων, όπου τα παιδιά μας διαπαιδαγωγούνται και αναπτύσσονται για να γίνουν ενεργοί πολίτες με αξίες, ώστε να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία από αυτή που παραλαμβάνουν από εμάς και να συμμετέχουμε με τις απόψεις μας στα συλλογικά όργανα του Δήμου.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button