Στο ακριτικό Καστελλόριζο ο «ΚΟΥΡΟΣ» για την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία

Δελτίο τύπου του Α.Ο. Κούρος αναφέρει ότι «η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στο ακριτικό Καστελλόριζο είναι γεγονός. Το ονειρευτήκαμε, το σχεδιάσαμε, το πράξαμε».

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 θα καταγραφεί ως μία ιστορική ημέρα για την εθελοντική αιμοδοσία και για την ομάδα μας. Πρόκειται για την ημέρα που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία στο πολυδύναμο ιατρείο του δήμου Μεγίστης στο ακριτικό Καστελόριζο.

Από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της προηγήθηκε πολύμηνη προετοιμασία με την τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού και το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, με το οποίο συνεργαζόμαστε συνεχώς από το 2009.

Με επιμονή, άοκνη εργασία, πίστη στο στόχο μας και ανιδιοτελή κίνητρα, παρακάμψαμε κάθε εμπόδιο και καταφέραμε κάτι που αρχικά έμοιαζε ακατόρθωτο. Το αποτέλεσμα αποτελεί τρανό παράδειγμα πως όταν υπάρχει σωστός σχεδιασμός, συντονισμένες ενέργειες και καλή ομάδα οι αποστάσεις εκμηδενίζονται και τα πάντα είναι εφικτά.

Ο συμβολισμός της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Καστελόριζο είναι η διάδοση της εθελοντικής προσφοράς αίματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και το Καστελόριζο είναι μία αγαπημένη γωνιά της Ελλάδας, γνωστή σε όλους μας και επιθυμητή από όλους μας να γίνει ταξιδιωτικός προορισμός, και ταυτόχρονα ένας ακοίμητος φρουρός των συνόρων μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει άλλη αντίστοιχη. Στόχος μας είναι η εθελοντική αιμοδοσία στο νησί να θεσμοθετηθεί και να γίνεται κάθε χρόνο με αυξητικές τάσεις. Εκτός από ένα ταξίδι αγάπης και προσφοράς στον συνάνθρωπο η δράση είχε και θετικό πρόσημο όσο αφορά τη συγκέντρωση μονάδων αίματος καθώς όλο το νησί κινητοποιήθηκε και πολλοί κάτοικοι προσέτρεξαν να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που ρέει στις φλέβες μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους παρακάτω:
– τον δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτιστικών και Επικοινωνίας Μεγίστης κ. Στρατή – Μιχαήλ Αμύγδαλο για την άριστη συνεργασία καθώς και την άψογη φιλοξενία,
– την διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” Δρ. Ελισάβετ Γρουζή, την προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας κ. Αγγελική Κουτσοβασίλη και τις νοσηλεύτριες κ.κ. Ελένη Γάκη και Παναγιώτα Καρούζου οι οποίες διενήργησαν τις αιμοληψίες,
– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης για την παραχώρηση του χώρου,
– τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Μεγίστης,
– τον διοικητή του στρατοπέδου Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης
– τον ιερέα π. Χρήστο Συμεωνίδη,
– τους χορηγούς COSMOTE, MEGARA RESINS, MEGA ECO, SKYPLAST, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΜΠΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, WIND ΜΕΓΑΡΩΝ, NIKOLAOU FAMILY, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΝΗ, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, ΣΤΑΜΠΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και Ι.ΚΤΕΟ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ για την κάλυψη των εξόδων της δράσης,
– την αεροπορική εταιρία AEGEAN AIRLINES για την δωρεάν μεταφορά του αίματος,
– την ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries για την δωρεάν μεταφορά δύο οχημάτων,
– τον συμπολίτη μας ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη για την βοήθειά του στην προβολή της δράσης,
– τα πανελλαδικής εμβέλειας και τα περιφερειακά Αττικής & Νοτίου Αιγαίου έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν προβολή της δράσης,
– τους κατοίκους του Καστελλόριζου για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία,
– και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και την άριστη διοργάνωση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους αιμοδότες μας το προσεχές φθινόπωρο στα Μέγαρα στην 30η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button