Ένωση Γονέων Δ. Μεγαρέων: Ανακοίνωση για την επιστροφή στα θρανία

Δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μεγαρέων

Την Δευτέρα 11/5/2020 πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Μεγαρέων, μέσω της νέας τεχνολογίας που επιτρέπει πλέον στα συλλογικά όργανα πολιτών να λειτουργούν και από το σπίτι! Συμφωνήσαμε ότι τα δύσκολα πέρασαν, όμως η επιστροφή στα σχολεία ήδη από τις 11/5/2020 για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και για το Γυμνάσιο και την Α’ και Β’ Λυκείου την προσεχή Δευτέρα, εγκυμονεί κινδύνους.

Ως γονείς νοιώθουμε φυσιολογικά ανησυχία, η οποία όμως πρέπει να ξεπεραστεί με οδηγίες προς όλους για τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρουμε. Η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί με επιτυχία μόνο εάν όλοι μας, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί τηρήσουμε τους κανόνες των ειδικών για την μη εξάπλωση πιθανών κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για το Δήμο μας επισημάνθηκε ότι περιπτώσεις συγκροτημάτων με πολλούς μαθητές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγάλη προσοχή, για παράδειγμα το 1ο, 2ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Μεγάρων ή το 5ο και το 6ο με το 4ο Δημοτικό Μεγάρων όταν λειτουργήσουν. Να δοθεί έμφαση στις αποστάσεις, στη χρήση μάσκας, στην ατομική υγιεινή και στις τουαλέτες.

Σημειώνουμε ότι τα θέματα α) των τουαλετών, β) του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, γ) του γρήγορου Internet στο σχολικό δίκτυο, δ) της κατάρτισης των εκπαιδευτικών γύρω από την χρήση υπολογιστών, ε) της δια βίου μάθησης για τους γονείς και στ) των μετακινήσεων των μαθητών και των καθηγητών που έχουν τεθεί συνεχώς και επιμόνως από την Ένωση, τώρα αναδεικνύονται για τη σπουδαιότητά τους περισσότερο από ποτέ.

Η κρίση αυτή που μας δοκίμασε μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, ιδιαίτερα με τις οικογένειές μας, αλλά και εξασκηθήκαμε με τη νέα τεχνολογία, ανοίγοντας νέους βοηθητικούς δρόμους προς την επικοινωνία, την εργασία και την εκπαίδευση.

Αναμένοντας με το καλό να λήξει η πανδημία, ζητούμε από όλους να συνεχίσουμε με υπευθυνότητα να προφυλασσόμαστε, να προσέχουμε την υγεία μας και το καλύτερο για όλους και ειδικά για τα παιδιά μας θα ακολουθήσει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button