Τώρα: ”Το να διοικείς παρανομώντας δεν είναι μοντέλο επιτυχημένης διοίκησης”

Για μια ακόμα φορά, οφείλουμε να παρέμβουμε στο δημόσιο διάλογο, σχολιάζοντας αλλά και αφήνοντας στην κρίση των δημοτών, τις … «απαντήσεις» του Δημάρχου Μεγαρέων σε ερωτήματα του επικεφαλής του «ΤΩΡΑ» Γιώργου Μπερδελή που κατέθεσε προ ημερησίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 4 Μαρτίου, ο Δήμαρχος κ. Γρ. Σταμούλης, απαντώντας στoν επικεφαλής μας Γιώργο Μπερδελή σε ερωτήματα για δύο πολύ σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, παραδέχθηκε με πρωτοφανή αμεσότητα, χωρίς υπεκφυγές, την υιοθέτηση πολιτικών που δεν τηρούν τη νομιμότητα, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για τα αποτελέσματα της διοίκησης του στο μέλλον.

 

Το πρώτο θέμα αφορούσε τις νέες παράνομες προσλήψεις στη υπό εκκαθάριση Δ.Ε.Υ.Α.Μ 23 ατόμων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες καθαριότητας του Δήμου, για τις οποίες ο Δήμαρχος παραδέχτηκε πως έγιναν παράνομα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Φαίνεται καθαρά για ακόμη μια φορά, πως ο κ. Σταμούλης ακολουθεί την ίδια πρακτική που κατήγγειλε ως αντιπολίτευση.

 

Προφανώς συμφωνούμε ότι ο Δήμος έχει αυξημένες ανάγκες για υπηρεσίες καθαριότητας, οι οποίες είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

 

Όμως η πολιτική επιλογή να καλύπτεις την αναγκαιότητα αυτή μέσω παράνομων πράξεων, είναι παραδοχή ανικανότητας της διοίκησης.

 

Όσον αφορά την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, θεωρούμε πως δεν αποτελεί λύση η εναπόθεσή τους σε ρέματα της περιοχής μας,  όπως αποδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από καταγγελία Δημοτικού Συμβούλου.

 

Πρόκειται για ενέργειες καθ’ όλα παράνομες από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, που δημιουργούν νέες χωματερές στον κάμπο των Μεγάρων, με το πρόσχημα του υψηλού κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων στην χωματερή της Φυλής.

 

Πιστεύουμε λοιπόν, πως η διεκδίκηση της διοίκησης πρέπει να βασίζεται και σε μια αυτοκριτική για το κατά πόσο υπάρχει ικανότητα να προτείνεις λύσεις εντός της νομιμότητας και επιπλέον να τις υλοποιήσεις όσο δύσκολες και αν είναι.

 

Στα πλαίσια αυτά εμείς ως συνδυασμός είχαμε προεκλογικά προτείνει με συγκεκριμένο σχέδιο, μια λύση, δύσκολη μεν εφικτή δε, για την καθαριότητα του Δήμου.

 

Η λύση αυτή ακούει στο όνομα «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση».

 

Η τοποθέτηση κάμερας στο Δημαρχείο

 

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο επικεφαλής μας, αφορούσε την τοποθέτηση κάμερας εντός του Δημαρχείου.

 

Και στο θέμα αυτό δεν τίθεται διαφωνία, ως προς την ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια ενός από τα πιο σημαντικά δημόσια κτίρια της πόλης.

 

Όμως και εδώ επίσης κρίνουμε ότι είναι εντελώς λανθασμένη πολιτική επιλογή η παρανομία, με το πρόσχημα ότι «Θα τηρηθεί η νομιμότητα», μεταγενέστερα όμως!

 

Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως η τήρηση της νομιμότητας σε δεύτερο χρόνο δεν αναιρεί την ύπαρξη παρανομίας εις βάρος των υπαλλήλων του Δήμου, των αιρετών και των δημοτών που επισκέπτονται το Δημαρχείο Μεγάρων για τις υποθέσεις τους.

 

Η θέση μας

 

Ως συνδυασμός που θεωρούμε ότι η νομιμότητα πρέπει να είναι η βάση και το υπόδειγμα πολιτικής και διοίκησης, έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

 

Το να διοικείς παρανομώντας και μάλιστα να παραδέχεσαι ότι έτσι είναι ο μοναδικός τρόπος να διοικήσεις, δεν είναι μοντέλο επιτυχημένης διοίκησης.

 

Είναι σαφέστατα, παραδοχή αποτυχίας.

 

Γι’ αυτό, καλούμε τον Δήμαρχο, άμεσα να αλλάξει τις πολιτικές του επιλογές, διότι η υιοθέτηση αντίστοιχων πολιτικών αποδοχής της παρανομίας με διάφορα προσχήματα, μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με απρόβλεπτές συνέπειες.

 

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button