Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων σας προσκαλεί στη θεατρική παρουσίαση βιβλίου του Α. Γάκη

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων σας προσκαλεί στην θεατρική παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Αντώνη Γάκη ‘’Τα μυστικά του ηλιοβασιλέματος – Η Μούσα’’ στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Μέγαρα το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 6:30 μμ.

 

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει θεατρική ομάδα -υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της Ευγενείας Σάλτα– που απαρτίζεται από τους: Εβελίνα Δρούγκα, Δημήτρη Ελευσινιώτη, Μαρία Καραντώνη (αφηγήτρια), Ελένη Οικονομάκη, Θεοδώρα Πανταζή, Τάσο Πανταζή, Παύλο Πανταζή, Μαρισία Σπίνου και Παναγιώτη Σταμπόλα. Συμμετέχει επίσης και το Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων.

 

Είσοδος Δωρεάν. Όλα τα κέρδη από την  προαιρετική αγορά του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ φιλανθρωπικών και κοινωφελών σκοπών.

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

Ο μικρός Μάρκος γυρίζοντας στην Σαντορίνη του προηγούμενου αιώνα, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη, έφηβος πλέον θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την ίδια την ιστορία της ζωής ,που κυλάει αδιάκοπα κάνοντας κύκλους, και θα μάθει ότι ο έρωτας και η φιλία είναι δύο κόμποι αλληλένδετοι. Στα μαγικά μέρη ,που η μανία της φύσης χάρισε στην μοναδική Σαντορίνη , θα μάθει πόσο πονάει η αναμονή του έρωτα , θα αγαπήσει την τυφλή ελπίδα, θα νιώσει το ρου του χρόνου σαν χορδή να διαπερνάει από την καρδία του και να τον ταξιδεύει σε άλλες εποχές τότε που ο έρωτας δεν είχε profile και η φιλία δεν μετριότανε σε likes.

 

Το μυθιστόρημα είναι ένας ύμνος γα την παιδική αθωότητα, την αντρική φιλία και την μετάλλαξη της στον ενήλικο πληγωμένο Έρωτα που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε πλούσιους ή φτωχούς νέους η γέρους. Ο Παππούς Μάρκος το 1940, ο Πατέρας του Σταυρός το 1972 και ο μικρός Μάρκος το 1997 θα ενώσουν το κουβάρι μιας ιστορίας αγάπης που έχει την ίδια κατάληξη σαν τα μυστικά που κρύβει το ηλιοβασίλεμα και εκείνος ο περίεργος ταξιδιώτης με την κιθάρα στο Κάστρο της Οίας…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button