Σύριζα Μεγάρων: «Αυτή την άνοιξη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να αλλάξουμε όλα όσα μας βασανίζουν και μας ταλαιπωρούν»

Αυτή την Άνοιξη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να αλλάξουμε όλα όσα μας βασανίζουν και μας ταλαιπωρούν. Γιατί «την Άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις…» (Οδυσσέας Ελύτης), τιτλοφορείται ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεγάρων, η οποία ακολούθως αναφέρει:

– Το «επιτελικό» κράτος της ΝΔ:
κράτος διαφθοράς, κράτος διάλυσης των υποδομών (ΜΜΜ, ΕΣΥ, ΠΑΙΔΕΙΑ), κράτος «ανήξερων» και ανεύθυνων, κράτος που καταλύει θεμελιώδη δικαιώματα του πολίτη (παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών, κυβερνητικών στελεχών, δημοσιογράφων, αξιωματούχων των ΕΔ).

Κράτος με Κυβέρνηση που συνεχώς ψεύδεται, αποποιείται ευθύνες, και προσπαθεί μόνιμα μέσω της προπαγάνδας (πληρώνοντας αδρά και χωρίς διαδικασίες τα ΜΜΕ) να ωραιοποιεί μια κατάσταση σήψης και ανισοτήτων εις βάρος των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών. Κράτος των «γαλάζιων» σκανδάλων που αγοράζουν κόκκινα δάνεια πυρ παρά με τραπεζικά δάνεια. Κράτος των βουλευτών που εντάσσουν επιχειρηματικά σχέδια στον αναπτυξιακό νόμο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους. Με ρουσφέτι, βόλεμα ημετέρων, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ψέμα, υποκρισία και καθωσπρεπισμό πολιτεύονται! Το αφήγημά τους πλέον δεν πείθει. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι πρόβατα. Έχουν αξιοπρέπεια και κρίση!

– Δήθεν θέλουν να πατάξουν το «Βαθύ» κράτος, μετά το έγκλημα των Τεμπών…
Ποιοι; Αυτοί που το έχτισαν, οι ίδιες πολιτικές και επιχειρηματικές οικογένειες, με μηχανισμούς διαπλοκής και ρουσφετιών, αναξιοκρατία, απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων σε εταιρείες που ιδρύονται την προηγούμενη μέρα, φίμωση όλων όσων αποκαλύπτουν τα «έργα» τους και τις εγκληματικές τους πολιτικές και ανεπάρκειες. Ποιοι επικαλούνται τον εκσυγχρονισμό του κράτους; Το κόμμα που χρωστάει 390 εκατομμύρια € χαρίζει στις εταιρείες διαχείρισης δανείων 700.000 κατοικίες προς πλειστηριασμό. Αυτοί που δεν «ήξεραν» τις επιστημονικές μελέτες και άφηναν ανθρώπους να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στην πανδημία. Αυτοί που πάλι δεν «ήξεραν» την κατάσταση «πάμε και όπου βγει» στους σιδηροδρόμους και εγκαλούσαν όσους έθεταν το ζήτημα της ασφάλειας στα τρένα. Είναι οι ίδιοι που δεν «ήξερα» ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, ενώ προΐστανται της υπηρεσίας αυτής…!

– Ακρίβεια:
Ως αποτέλεσμα κερδοσκοπίας και πλουτισμού λίγων επιχειρηματικών ομίλων, με συνέπεια την φτωχοποίηση των πολιτών. Έχουμε τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και στα τρόφιμα στην ΕΕ, συγκριτικά με τους χαμηλότερους αντίστοιχα μισθούς. Οι έλεγχοι των αρχών για την αισχροκέρδεια είναι ανύπαρκτοι, ενώ κανένα μέτρο μείωσης των φόρων στα αγαθά, που εφαρμόζουν κατά κόρων σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχουν λάβει. Έτσι, τα έσοδα από τους φόρους δαπάνης (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα καύσιμα, κλπ.) εκτοξεύτηκαν, σε μια περίοδο που ο λαός υποφέρει. Μετά, μοιράζουν ψίχουλα μέσω market pass και αποτυχημένων «καλαθιών» γιατί έτσι νομίζουν πως θα ξεγελάσουν τους πολίτες. Η αγοραστική δύναμη των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων έχει μειωθεί σε σημείο που όχι ο μήνας δεν βγαίνει, ούτε το δεκαπενθήμερο.
Αύξησαν τον κατώτατο μισθό από €715 στα €780. Καθαρά από €614 στα €650. Οι κρατήσεις από €101 πάνε στα €130. Άρα τα καθαρά αυξήθηκαν κατά 5% και οι κρατήσεις κατά 30%!

ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!
Θέλουμε μια άλλη Ελλάδα, της δικαιοσύνης και της προόδου!
Την άνοιξη στην Ελληνική κοινωνία και Πολιτεία θα την φέρει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΜΕΓΑΡΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button