Μαρινάκης: Απούσα η διοίκηση του δήμου στο συνέδριο του Εμπορικού Συλλόγου

Ένα ξεχωριστό συνέδριο έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο κτήμα «Κανιάρη» (πρώην «Εύχαρις»), με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων.

Στο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού παρουσιάστηκαν προτάσεις, σκέψεις, ιδέες, οι οποίες με την κατάλληλη επεξεργασία, συνεργασία και την αρωγή του Δήμου μπορούν να αλλάξουν τόσο το επιχειρηματικό όσο και το τουριστικό προφίλ του δήμου μας.

Στο συνέδριο αυτό έγινε γνωστό το έργο της διοίκησης μας στον τομέα του τουρισμού από τον τ. Αντιδήμαρχο της διοίκησης μας κ. Κλεάνθη Βαρελά, ο οποίος πολύ εμπεριστατωμένα έκανε γνωστές όλες τις δράσεις μας με αποκορύφωμα την προβολή δύο βίντεο τα οποία εκδόθηκαν επί διοικήσεως μας.

Ο τ. Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Γιάννης Μαρινάκης παρουσίασε μια ιδιαίτερη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον ιατρικό τουρισμό, ο οποίος έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης στον τόπο μας καθόλη τη διάρκεια του έτους και στηρίζεται πάνω στην εγκατάσταση και λειτουργία των Κέντρων Τουρισμού Υγείας, τα οποία μπορούν να προσφέρουν συγχρόνως υγειονομική περίθαλψη και αναψυχή σε ασθενείς – τουρίστες του εσωτερικού, αλλά κυρίως του εξωτερικού.

Ο τ. Γενικός Γραμματέας του δήμου, κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος παρουσίασε τις προτάσεις που είχε ετοιμάσει η διοίκηση μας για την βιώσιμη κινητικότητα, με δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζόδρομων στο δήμο μας, με σκοπό την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη διαβίωση των δημοτών μας.
Το συνέδριο αυτό τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Μεγαρέων και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ. Δυστυχώς κανείς από τους συνδαιτυμόνες αυτούς δεν ήταν παρών στο συνέδριο.
Οι θέσεις και προτάσεις του Δήμου ήταν άφαντες, όπως η παρουσία της διοίκησης και η ώρα που αφορούσε στις θέσεις του Δήμου για τον τουρισμό, δεν υπήρξε ποτέ.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η διοίκηση του Δήμου, αφού είχε συμμετάσχει σε δύο προηγούμενες συνεδρίες του ΕΣΜ και δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα συμπεράσματα αυτών των συνεδριών.

Αποτελεί όμως μεγάλη αγένεια η απουσία από το συνέδριο αυτών που υπό την αιγίδα τους τελούσε το συνέδριο.
Είναι πλέον εμφανής η κόπωση των διοικούντων, η οποία συνοδεύεται τον τελευταίο καιρό από πολλή εσωτερική γκρίνια και μουρμούρες μεταξύ των μελών της συμπολίτευσης.
Η εσωστρέφεια έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα της διοίκησης του δήμου και όπως φαίνεται ο επικεφαλής δεν μπορεί να την ελέγξει.
Όμως οι θεσμικές υποχρεώσεις της διοίκησης κανονικά πρέπει να ξεπερνούν την εσωστρέφεια.
Όταν δε συμβαίνει αυτό τότε η διάλυση είναι προ των πυλών…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button