«ΤΩΡΑ»: «Μνημείο θράσους και ντροπής η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου Μεγαρέων»

Μνημείο θράσους και ντροπής αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου Μεγαρέων.

Έτσι τιτλοφορείται η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ» με επικεφαλής τον Γ. Μπερδελή και απεστάλη ως δελτίο τύπου από την ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού.

Με τον τίτλο «άδικος θόρυβος», επιχειρεί να μας καθησυχάσει για την εξέλιξη της πανδημίας στο δήμο μας, τακτική που είναι επικίνδυνη και γίνεται και με τρόπο που προσβάλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Χαρακτηρίζει «φήμες» την κατάσταση στα σχολεία, «συνωμοσιολόγους» όλους εμάς που ζητάμε διαφάνεια στην ενημέρωση προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος την πραγματική κατάσταση της πανδημίας και να αυξάνει την προσοχή του στην καθημερινότητα του.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα και οι αριθμοί διαψεύδουν τα παραπάνω και μάλιστα εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Καμία δημόσια ανακοίνωση για τον αριθμό των κρουσμάτων δεν υπάρχει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας φάσης της πανδημίας.

Η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων ξεκίνησε μετά από δημόσιες πιέσεις μας, συνεχίστηκε μέχρι το σημείο που η εικόνα βελτιώθηκε προσωρινά και σταμάτησε να γίνεται, κατ’ επιλογή, όταν τα κρούσματα αυξάνονταν.

Καμία συστηματική ενέργεια δε γίνεται. Μόνο 1 rapid test πραγματοποιήθηκε, παρ’ όλη τη διαβεβαίωση του υπεύθυνου δημόσια υγείας κύριου Καράμπελα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα. Την ίδια στιγμή σε πλήθος δήμων ανά την επικράτεια γίνονται επαναλαμβανόμενα. Απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια δεν έγιναν, παρόλα τα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε αυτά, παρά μόνο στα σχολεία παραμονές της έναρξης λειτουργίας τους.

Κάνει λόγο για τακτική δειγματοληψία από το βιολογικό καθαρισμό, όταν έχουν γίνει μόνο 5 σε διάστημα 3 μηνών και χωρίς να γίνονται γνωστές οι προδιαγραφές της δειγματοληψίας. Το μηδενικό αποτέλεσμα ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα εκτινάσσονται θα έπρεπε να ανησυχεί για την ποιότητα των αποτελεσμάτων και όχι να χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Μια διοίκηση που νοιάζεται για το λαό της, βρίσκεται σε εγρήγορση και δεν ψάχνει δικαιολογίες να αποτινάξει τις ευθύνες της.

Η πραγματικότητα, προς ενημέρωση των πολιτών, είναι ότι τα κρούσματα αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό από εβδομάδα σε εβδομάδα. 18 κρούσματα αριθμούσε ο δήμος μας στις 4/1/2021, 39 στις 18/1/2021 και 59 στις 8/2/2021.

Εκτός του κινδύνου της παραπάνω εξέλιξης, για την οποία καλούμε του πολίτες να αυξήσουν κατακόρυφα τις ενέργειες προστασίας ατομικής και συλλογικής, η στάση του δημάρχου κύριου Σταμούλη, είναι επικίνδυνη και για έναν άλλο λόγο.

Βγάζει απέναντι το λαό από τις δικές του ευθύνες ενημέρωσης και προστασίας της δημόσιας υγείας και κατηγορεί ευθέως του δημοτικούς συμβούλους, που με αίσθημα της ελάχιστης ευθύνης του ρόλου τους ζητούν διαφάνεια και ανάληψη δράσης, ότι δηλητηριάζουν το δημόσιο λόγο.

Προκαλεί θλίψη η πορεία που έχει πάρει η διοίκηση στη δεύτερη θητεία της. Δείχνει πόσο ιδιοκτησία της θεωρεί την εξουσία που της έδωσε για δεύτερη τετραετία ο λαός των Μεγάρων και αποκομμένη από την πραγματικότητα, διχάζει το λαό και δηλητηριάζει ανεπανόρθωτα τη δημόσια ζωή του τόπου.

Η ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΩΡΑ ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button