Τώρα: Για ακόμη μια φορά, η διοίκηση Σταμούλη έρχεται… «δεύτερη»

Την περασμένη εβδομάδα, με ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας IntelligentCity, η εφαρμογή και χρήση της οποίας θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της σχέσης διοίκησης – δημότη και την είσοδο στη ψηφιακή εποχή διακυβέρνησης, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτή, τόσο για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης μέσα στην πόλη όσο και την ευρύτερη ανάπτυξή της.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι διότι η αναγκαιότητα της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή διατυπώθηκε με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο από τον συνδυασμό μας ακριβώς 5 χρόνια πριν, όταν την περίοδο των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, δημιουργήσαμε αντίστοιχη εφαρμογή με την ονομασία myhometown application, μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις ενός μήνα.

Η πίστη μας στα πλεονεκτήματα της ψηφιακής διακυβέρνησης και συμμετοχής του πολίτη στην υπόδειξη και επίλυση των προβλημάτων, ήταν εξαρχής στρατηγικός στόχος της πρότασης διακυβέρνησης του συνδυασμού μας και αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να υλοποιήσουμε τη στρατηγική αυτή σε σύντομο χρόνο και με μικρό κόστος.

Δυστυχώς όμως, η κατανόηση των πλεονεκτημάτων της ψηφιακής διακυβέρνησης ήρθε αρκετά αργά από τη σημερινή υπό τον κ. Σταμούλη διοίκηση.

Με απλά λόγια, για ακόμη μια φορά, η διοίκηση Σταμούλη έρχεται… «δεύτερη», παρουσιάζοντας αυτό ακριβώς που εμείς είχαμε προτείνει προεκλογικά τον Μάιο του 2014.

Σήμερα λοιπόν, μόλις 3 μήνες από τις εκλογές, η διοίκηση του κ. Σταμούλη σπεύδει να παρουσιάσει μια πλατφόρμα η οποία αποτελεί έτοιμη εμπορική εφαρμογή (όπως έκανε γνωστό και ο δημιουργός της) και η οποία χρησιμοποιείται ήδη από πολλούς άλλους δήμους όπως θα διαπιστώσει κανείς, κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο internet.

Αντίθετα, όταν με την έναρξη της θητείας της σημερινής διοίκησης θέσαμε στη διάθεση της την εφαρμογή προκειμένου να την εξελίξει και να την χρησιμοποιήσει προς όφελος των δημοτών, δεν λάβαμε καμία μα καμία ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα όμως, είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς κατά την εισαγωγή της παρουσίασής του, ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στο site visitmegara το οποίο αποτελεί ένα από τα εργαλεία προβολής του Δήμου στο Internet.

Πρέπει να γίνει γνωστό, πως το συγκεκριμένο site, (που αποτέλεσε και έμπνευση για την καμπάνια της Νέας Περάμου στο Μετρό των Αθηνών με την ονομασία visit nea peramos), αποτελεί μια εξ ολοκλήρου έμπνευση του μέλους του συνδυασμού μας κ. Δημήτρη Γεωργακή, προ επίσης 6 ετών, με την προτροπή του οποίου αποκτήθηκε από την ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.ΜΕ, καθώς ο πρόεδρος της κ. Σπύρος Κορώσης αγκάλιασε απευθείας το εγχείρημα.

Παρά όμως την ικανοποίηση μας, θέλουμε να καταγράψουμε την μεγάλη καθυστέρηση της σημερινής δημοτικής αρχής τόσο στην υιοθέτηση των ψηφιακών λύσεων όσο και στην αδυναμία της να οραματιστεί και να υλοποιήσει παρόμοιες λύσεις, που θα βελτιώσουν άμεσα την αποτελεσματικότητα της διοίκησης προς όφελος του πολίτη.

Συγχαρητήρια κ. Σταμούλη που η ανησυχία σας για καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες προέκυψε με καθυστέρηση 5 ετών και μόλις 3 μήνες πριν τις εκλογές…

Κάλιο αργά … παρά ποτέ!

Η Ομάδα Επικοινωνίας του Συνδυασμού «Τώρα»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button