Γρηγόρης Σταμούλης: ‘Τι θα γίνει αν δεν ανακληθεί η απόφαση για τους Ρομά;’

Στις 2 Αυγούστου 2013, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Καλογερόπουλος Δημ. με έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Μαρινάκη (αριθ. Πρωτ. Οικ. 42022/34753) του γράφει κατά λέξη «Κύριε Δήμαρχε,  η υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ΠΕ.ΧΩ.ΣΥ. με τον πολιτικό μηχανικό κ. Μποσκαϊνο Δημήτρη και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου σας κ. Ζάλη Αθανάσιο έκαναν αυτοψία σε χώρο (υπογρ. δικές μας) εντός των ορίων του Δήμου Μεγαρέων στην περιοχή Μπότσικα – Κανδήλι, πρώην Αμερικανική Βάση, εκτάσεως 26 και πλέον στρεμμάτων που σας έχει παραχωρηθεί. Επειδή ο χώρος ως προς την οδική πρόσβαση και τις κλιματολογικές συνθήκες κρίνεται κατάλληλος για την μετεγκατάσταση των Ρομά, παρακαλώ να με ενημερώσετε το ταχύτερον δυνατόν:

α. Εάν ως Δήμαρχος αποδέχεστε την μετεγκατάσταση Ρομά στον χώρο αυτό».

Στις 7 Αυγούστου 2013 του απαντά ο κ. Μαρινάκης με δικό του έγγραφο (Αρ. Πρωτ. 20125): «Ο Δήμος Μεγαρέων είναι αρωγός  στην προσπάθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή Μπότσικα – Κανδήλι…».

Με άλλα λόγια ο κ. Μαρινάκης συμφωνεί, ότι ο χώρος στην πρώην Αμερικανική Βάση είναι κατάλληλος και όχι μόνο δέχεται την μετεγκατάσταση Ρομά, αλλά θα βοηθήσει κιόλας ο Δήμος σε αυτό (είναι αρωγός, γράφει). Και όλα αυτά τα κάνει παρανομώντας, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, το οποίο έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Επειδή όμως ξέσπασε μεγάλη κατακραυγή απ’ όλους τους πολίτες εναντίον του μετά την αποκάλυψη του τεράστιου αυτού σκανδάλου προσπαθεί με κάθε τρόπο, να τα «μπαλώσει». Αλλά το εύρος του σκανδάλου, η μεγάλη ενοχή του και η ανικανότητά του, να χειριστεί σοβαρά θέματα, τον οδηγούν από γκάφα σε γκάφα.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κραύγαζε και έλεγε, πως δεν εννοούσε τους Ρομά του Χαλανδρίου, αλλά ήθελε, να μεταφέρει στην πρώην Αμερικανική Βάση Ρομά από το Βλυχό. Όταν όμως ξεσηκώθηκαν οι Νεοπεραμιώτες και όχι μόνο, από αυτήν την προοπτική, που ήταν και πάλι παράνομη, διότι δεν υπήρχε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, άλλαξε τροπάριο.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έλεγε, πως δεν είναι στις προθέσεις τους να μεταφέρουν Ρομά του Βλυχού στην πρώην Αμερικανική Βάση.

Τελευταίο «κόλπο» ήταν η αστεία επιστολή του προς τον Υπουργό με την ψευτο -παραίτησή του. Να την έχει διαβάσει άραγε ο Υπουργός; Δεν είδαμε και καμιά απάντησή του για να καταλάβουμε, ότι ελήφθη. (Και δη στα σοβαρά).

Προσπάθησε με ανεπίτρεπτο και προσβλητικό τρόπο, να παρουσιάσει, ως «καρατόμηση» του κ. Καλογερόπουλου την αντικατάστασή του από την θέση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής και πώς αυτή έγινε λόγω της απόφασής του για τους Ρομά.

Η αλήθεια είναι πως αυτός αναβαθμίστηκε, αφού αναλαμβάνει ανώτερη θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Και επειδή έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας, που ανέλαβε ο νέος Γεν. Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που κατά τον κ. Μαρινάκη μπήκε στην θέση αυτή μόνο και μόνο, για να ανακαλέσει την απόφαση για την μετεγκατάσταση των Ρομά στο Κανδήλι, αλλά ακόμα ανάκληση δεν έχει γίνει, καταφεύγει σε μια διαδικασία, με φωτογραφίες και τυμπανοκρουσίες, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο ως Δήμαρχο, αλλά και ως άνθρωπο με αυτά, που λέει.

Διαβάζουμε στον τοπικό Τύπο (7,8 Φεβ. 2014), πως ο κ. Μαρινάκης έκανε επίσκεψη και επιτόπιο έλεγχο στην Αμερικανική Βάση και είπε: «Η εικόνα που αντίκρισα  με τους συνεργάτες μου είναι εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής, αλλά κυρίως είναι εικόνα μη συμβατή με ανθρώπινη διαβίωση»!!!  (ο τον. και οι υπογραμ. δικές μας)

Είπε επίσης: “Είναι κατανοητό, ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς, ότι έχει επισκεφθεί το συγκεκριμένο χώρο και δηλώνει ότι μπορεί να σταθεί άνθρωπος”.  (ο τον. και οι υπογραμ. δικές μας)

Και όμως αυτό το έκανε ο κ. Ζάλης και το γνωρίζει καλά, αφού ο ίδιος τον έστειλε. Τέτοιο “άδειασμα” στον πιο στενό συνεργάτη του, μπας και σωθεί ο ίδιος; Εξάλλου του το γράφει στο έγγραφό του και ο Γεν. Γραμ. Αποκεντρ. Διοίκησης.

Είναι ή δεν είναι για τρέλα αυτά, που λέει ο κ. Μαρινάκης;

Μα καλά, νομίζει πως απευθύνεται σε ηλίθιους;

Μήπως τελικά ο κ. Μαρινάκης τρώει λωτό (είναι λωτοφάγος) και ξεχνάει τα πάντα;

Αυτός δεν έγραφε στις 7 Αυγούστου, ότι ο Δήμος είναι αρωγός για την μετεγκατάσταση Ρομά στο Κανδήλι; Μήπως τότε η περιοχή ήταν συμβατή με ανθρώπινη διαβίωση και έπαψε τώρα να είναι;

Αυτός δεν έλεγε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως ήθελε να μεταφέρει Ρομά από το Βλυχό στο Κανδήλι;  Ήταν κατάλληλη τότε η περιοχή;

Τελικά τι γίνεται με τον κ. Μαρινάκη, άλλα λέει το καλοκαίρι, άλλα λέει το χειμώνα; Άλλα λέει το βράδυ και άλλα το πρωί; Σκέτη ανεμοδούρα.

Είναι τέτοιος ο πανικός, που έχει καταλάβει τον κ. Μαρινάκη, που δεν ξέρει τι κάνει, δεν γνωρίζει που πάει, δεν καταλαβαίνει τι λέει.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι οι Ρομά δεν θα έρθουν ΜΟΝΟ, εάν ανακληθεί η απόφαση, που προβλέπει την μετεγκατάστασή τους στο Κανδήλι και όχι με επικοινωνιακά παιχνιδάκια, που αποσκοπούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου  ή με προσπάθειες να καθυστερήσει, ει δυνατόν,την έλευσή τους μέχρι τις εκλογές.

Εάν όμως δεν ανακληθεί η απόφαση, μπορούν να έρθουν και μετά τις εκλογές, έτσι δεν είναι κ. Μαρινάκη;

Παρόμοια άρθρα

Back to top button