Το έθιμο των αερόστατων την Κυριακή της Τυρινής στο Κουρκούρι

Όπως κάθε χρόνοέτσι και φέτος έγινε διαγωνισμός αερόστατου στο Κουρκούρι Μεγάρων την Κυριακή της Τυρινής.
Για 16η συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος» σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων διοργάνωσε τον καθιερωμένο πλέον διαγωνισμό.

Πρόκειται για την αναβίωση ενός τοπικού εθίμου με βαθιές ρίζες. Παλιά οι νέοι της εποχής κατασκεύαζαν αερόστατα από κόλλες χαρτιού και ζυμάρι και τα «πέταγαν» κατά τη διάρκεια του χειμώνα και κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων «Κούρος» καθιέρωσε στις μέρες μας το πέταγμα να γίνεται κάθε Κυριακή της Τυρινής και η εκδήλωση εντάσσεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Μεγαρέων.

Οι καιρικές συνθήκες φέτος δεν βοήθησαν τη διαδικασία και οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν προβλήματα. Πολλοί ήταν εκείνοι που δυσκολεύτηκαν να σηκώσουν τα αυτοσχέδια αερόστατά τους και αρκετοί είδαν τις κατασκευές τους να παίρνουν φωτιά, λόγω του έντονου αέρα. Κάποιοι που ήταν έμπειροι, αλλά και ορισμένοι που είχαν λίγη περισσότερη τύχη από άλλους, κατάφεραν να ανυψώσουν τα αερόστατά τους στον ουρανό των Μεγάρων δίνοντας ένα γιορτινό και χαρούμενο χρώμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button