Ημερίδα με θέμα: «Η απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και θέματα ασφαλείας των πολιτών»

Την ημερίδα με θέμα «Η απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και θέματα ασφαλείας των πολιτών», διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων, με ομιλητή τον κ. Σελλά Ανδρέα, Υπαστυνόμο Β΄.

Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η σωστή συμπεριφορά οδηγών και πεζών στους δρόμους για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρέθεσε στην Ελλάδα καταγράφονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 130.000 νεκροί και 350.000 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, αρθμοί οι οποίοι οφείλονται «.. στην άγνοια των κινδύνων, την υποβάθμιση των καταστάσεων από τον ανθρώπινο παράγοντα τόσο από πλευράς οδηγών όσο και από πλευράς πεζών».

Κύριος ομιλητής της ημερίδας ήταν ο υπαστυνόμος Β’ Σελλάς Ανδρέας.  Ο κ. Σελλάς ανέφερε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 25% των οδηγών που έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έχουν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ και τόνισε πως «..πρέπει να μάθουμε να φερόμαστε υπεύθυνα και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους οι οποίοι κινούνται κανονικά και σύννομα». Στη συνέχεια ανέφερε άλλους παράγοντες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων όπως η υπερβολική ταχύτητα, η προσπέραση του κόκκινου σηματοδότη, η μη τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας κ.ά.

Ακολουθεί δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την «Απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και την ασφάλεια των πολιτών» που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Μεγαρέων και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής με ομιλητή τον κ. Σελλά Ανδρέα, Υπαστυνόμο Β΄.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Φυλακτός και Λένα Ρήγα, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιάς Αναστάσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαρελάς Κλεάνθης, Τσιούνης Σπύρος, Νικολάου Σπύρος, Γκίνης Χρήστος, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Χρυσόστομος Σύρκος, ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Αντώνης Υψηλάντης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και άλλοι συμπολίτες.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης χαιρετίζοντας στην έναρξη της εκδήλωσης τόνισε τη σημασία, που έχει στην καθημερινότητα η απρόσκοπτη κίνηση στις πόλεις και η ασφάλεια των πολιτών γενικώς κι ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής για την πρωτοβουλία που είχε για την διοργάνωση της Ημερίδας και συνεχάρη τον ομιλητή.

Ο κ Σελλάς, στην εισήγησή του αναφέρθηκε λεπτομερειακά στα ζητήματα της τροχαίας κίνησης πεζών και τροχοφόρων στις πόλεις έτσι ώστε να προλαμβάνονται και να αποφεύγονται ατυχήματα με τις γνωστές συνέπειες και γενικά ζητήματα Ασφάλειας των πολιτών προκειμένου να αντιμετωπίζονται δυσάρεστες καταστάσεις όπως κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, απάτες σε ηλικιωμένα άτομα και μέτρα πρόληψης.

Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση και γενικά ήταν μία πολύ χρηστική και χρήσιμη εκδήλωση γεγονός που επισημάνθηκε από όλους τους παρόντες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button