Την Κυριακή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η θρησκευτική τελετή των Ινδών Σιχ στα Μέγαρα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η θρησκευτική τελετή των Ινδών πιστών της θρησκείας Σιχ στον κάμπο Μεγάρων (περιοχή Ορκός, πλησίον Αγ. Βαρβάρας), όπου βρίσκεται ο ναός τους.

Εκατοντάδες  πιστοί, άνδρες και γυναίκες, από τα Μέγαρα αλλά και γειτονικές περιοχές συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν στο ναό. Η τελετή έγινε με σκοπό τον εορτασμό της επετείου μνήμης του Guru Arjan Dev Ji, του πρώτου μάρτυρα της θρησκείας των Σιχ, ο οποίος βασανίστηκε και θανατώθηκε το 1606 από τον μουσουλμάνο αυτοκράτορα Jahangir επειδή δε δέχτηκε να αλλάξει την πίστη του.

Οι εκδηλώσεις κράτησαν μέχρι το απόγευμα, οπότε και πραγματοποιήθηκε θρησκευτική πορεία 10 χιλιομέτρων από τους ιερείς και τους πιστούς, με αφετηρία και τερματισμό τον ναό. Ένα βυτιοφόρο όχημα έριχνε νερό στο δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η πομπή και πίσω του ακολουθούσαν πιστοί που σκούπιζαν.

Στην ερώτηση περαστικού για την ελληνική σημαία που φαίνεται στη φωτογραφία παρακάτω απάντησαν: «Φυσικά θα βάλουμε την ελληνική σημαία, αφού εδώ μένουμε!»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button