Παν. Μαργέτης: «ΔΕΥΑΜ – Τα ψέματα του κ. Σταμούλη τελείωσαν»

Ακολουθεί άρθρο – επιστολή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μεγαρέων, επικεφαλής του συνδυασμού «Ορίζοντες Μεγάρων – Νέας Περάμου» και υποψήφιου δημάρχου Μεγαρέων, Παναγιώτη Μαργέτη.

Οι τακτικισμοί του κ. Σταμούλη να παρατείνει τη διατήρηση της καταχρεωμένης και ζημιογόνας ΔΕΥΑΜ οδήγησαν τελικά σε αδιέξοδο. Η ΕΥΔΑΠ «σέρνει» τον Δήμο μας σε οριστική παράδοση των δικτύων απειλώντας εγγράφως από τις 6/6/23 ότι θα προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διασφάλισης των απαιτήσεών της (χρέος ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ €5.273.665!) με κάθε πρόσφορο μέσο! Τελικά στις 3/7/23 πρωτοκολλήθηκαν στο Δήμο Μεγαρέων 5 κατασχετήρια από την ΕΥΔΑΠ, διότι ο κ. Σταμούλης προσπαθούσε και πάλι με κάθε τρόπο να «κρατήσει καθυστερήσεις».

Εδώ και χρόνια ο κ. Σταμούλης επικαλέστηκε ανυπόστατες δικαιολογίες για να μην προχωρήσει στην παραχώρηση των δικτύων. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι μοναδικός στόχος του Δημάρχου και της διοίκησής του ήταν να καθυστερήσει την παράδοση μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου για να εκμεταλλευτεί πολιτικά (βόλεμα ημετέρων) τη διατήρηση μιας εταιρίας που παράγει 1,5 εκατομμύριο € χρέη ετησίως!

Τις δικαιολογίες για την καθυστέρηση παραχώρησης τις βάφτιζαν “συμφέροντα του Δήμου”. Στην πραγματικότητα ήταν «ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΜΟΥΛΗ»! Η πολύπαθη ΔΕΥΑΜ αποτελούσε βαρέλι χωρίς πάτο. Το Ελληνικό κράτος έχει δώσει, τα τελευταία 13 χρόνια, που η εταιρεία είναι υπό εκκαθάριση (υποτίθεται), πάνω από 42 εκατομμύρια € για να καλύψει τα χρέη της! Ο κάθε συμπολίτης μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτά τα 42 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί σε έργα στα Μέγαρα, στη Νέα Πέραμο και την Κινέττα. Πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα του τόπου μας!

Στις 11/7/23, με περίσσιο θράσος, ο κ. Σταμούλης μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου ανακοινώνει την οριστική παραχώρηση των δικτύων στην ΕΥΔΑΠ από 1/9/23, λέγοντας ότι «Με την παραχώρηση των δικτύων, ο δήμος θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία και τους πόρους της ΕΥΔΑΠ για τη βελτίωση των υπηρεσιών υδροδότησης και αποχέτευσης». Είναι προφανές ότι αναιρεί τον εαυτό του για όλα όσα ισχυριζόταν μέχρι χτες παρακωλύοντας τη διαδικασία αυτή! Τώρα που «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», άλλαξε στάση και ρητορική!

Φυσικά, οι μεθοδεύσεις έχουν και τις συνέπειές τους καθώς οι υπάλληλοι του Ηρόδωρου έμειναν απλήρωτοι, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα και για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου. Δυστυχώς, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Ωστόσο, πλησιάζει η ώρα που οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες θα κρίνουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Σταμούλη και όλων όσων ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και μιλούσαν για χρηστή διοίκηση και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου!

Η ομάδα επικοινωνίας
του Δημοτικού Συνδυασμού «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button