Απάτη με ψεύτικες θέσεις εργασίας σε εργοτάξια από 58χρονο στα Μέγαρα

Για κομπίνα που έχει στήσει 58χρονος στα Μέγαρα, ο οποίος υπόσχεται στα θύματά του θέσεις εργασίας σε εργοτάξια, με αντίτιμο ένα χρηματικό ποσό, το οποίο κυμαίνεται από 500 – 2000 ευρώ, κάνουν λόγο καταγγέλλοντες, που δηλώνουν θύματά του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο εν λόγω άνδρας εμφανίζεται ως τοπογράφος – μηχανικός και πλησιάζει τα υποψήφια θύματά του με διάφορα προσχήματα, αναφερόμενος συνεχώς στην υψηλή θέση που κατέχει στην εταιρεία όπου εργάζεται και τις υψηλές του γνωριμίες.

Στη συνέχεια προτείνει στο υποψήφιο θύμα να αναλάβει μια καντίνα εργοταξίου, παρουσιάζοντας το ως μεγάλη ευκαιρία, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία αναλαμβάνει τα πάγια έξοδα, ενώ τα έσοδα είναι πολλά. Για να πειστεί ο ενδιαφερόμενος, μεταβαίνουν μαζί στο χώρο όπου υποτίθεται ότι θα κατασκευαστεί η καντίνα, όπου όμως υπάρχουν μόνο κάποια παλιά κτίσματα και ένας γερανός. Τέλος, ζητά ένα χρηματικό ποσό ως “λάδωμα” στον υπεύθυνο, το οποίο πρέπει να καταβάλλει ο ενδιαφερόμενος την ίδια κιόλας ημέρα, ώστε να μπουν οι υπογραφές και να κατοχυρωθεί η δουλειά, επειδή όπως λέει, υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Μετά την καταβολή των χρημάτων, παρουσιάζει ένα συμφωνητικό με γνήσια σφραγίδα της εταιρείας, όπου αναφέρεται ότι εν λόγω εταιρεία σου δίνει το δικαίωμα χρήσης της καντίνας, καθώς και όλα τα μηχανήματα που χρειάζονται για τη λειτουργία της. Το θύμα υπογράφει, αναμένοντας την ημέρα που θα είναι έτοιμη η καντίνα, ώστε να ξεκινήσει δουλειά. Φυσικά στην πορεία ο 58χρονος εξαφανίζεται, ενώ η εταιρεία δηλώνει ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο άτομο, ούτε την γυναίκα που παρουσιάζει ως βοηθό της αρχιλογίστριας.

Αρκετά είναι μέχρι στιγμής τα θύματά του, γι’ αυτό οι καταγγέλλοντες εφιστούν την προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν άλλα κρούσματα.

Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν και από κατοίκους στο Ζευγαλιατιό και διάφορες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, έχουν πέσει θύματα της εν λόγω κομπίνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκρεμμούν μηνύσεις εναντίον του 58χρονου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button