Την Αρχαιολογική Υπηρεσία καταγγέλλει ο δήμαρχος – Καθυστερεί το έργο της αποχέτευσης

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ για το έργο της κατασκευής του δικτύου των αποβλήτων της Β΄φάσης, στην περιοχή της επέκτασης του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων, εξ αιτίας καθαρά και μόνον της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Προϊστορικών αρχαιοτήτων.

 

Δεν χορηγείται στο Δήμο η σχετική άδεια εκσκαφών για να ξεκινήσει το έργο, το οποίο ήδη έχει ανατεθεί σε εργολάβο (με δημοπρασία) επειδή η Αρχαιολογία δεν έχει προσωπικό να διαθέσει για την παρακολούθηση των εργασιών.

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον εργολάβο 2.667.000 Ευρώ συν ΦΠΑ , δηλαδή συνολικά 3.293.000 Ευρώ και ο εργολάβος έχει προσφέρει έκπτωση 57 % .

 

Η απάντηση της Αρχαιολογίας είναι ότι “δεν έχει προσωπικό”.

 

 Ο Δήμαρχος σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου δήλωσε:

 

 «Είναι εντελώς απαράδεκτο σήμερα ,η “γραφειοκρατική ακαμψία” των υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Προϊστορικών αρχαιοτήτων να μπλοκάρει την έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου έργου.           Υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να μην υλοποιηθεί το σπουδαιότατο για την πόλη έργο της αποχέτευσης στην επέκταση του Σχεδίου και να χαθούν τα χρήματα, που είναι από το ΕΣΠΑ.

 

Οι όποιες ευθύνες θα βαρύνουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία και μόνον.

 

Η σύμβαση με τον εργολάβο έχει υπογραφεί από τον Αύγουστο και έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει και η όλη κωλυσιεργία προκαλεί ερωτηματικά. Είναι αστεία η δικαιολογία ότι “δεν υπάρχει προσωπικό”.

 

Διαμαρτύρομαι εντονότατα και καταγγέλλω την απαράδεκτη στάση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες εγκαίρως. Για ποιο λόγο κάποιοι εμποδίζουν να ξεκινήσει το έργο;»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button