Συνδυασμός Τώρα: Δεν ξεκαθάρισε η Γιάννα Ρήγα την πολιτική της για τα αθλητικά σωματεία

Το θέμα πληρωμής αντιτίμου των ερασιτεχνικών σωματείων που χρησιμοποιούν τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους έβαλε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ως θέμα προ ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Γιώργος Μπερδελής.

 

Ο επικεφαλής του «ΤΩΡΑ» έχοντας εμπειρία αλλά μακρά θητεία στο διοικητικό συμβούλιο του Βύζαντα, θεώρησε απαράδεκτο να γίνεται οποιαδήποτε σκέψη για τέτοια πολιτική από την πλευρά της διοίκησης.

 

Ο Γιώργος Μπερδελής ανέφερε ότι δεν είναι ηθικό η πρόεδρος του «Ηρόδωρου» κα. Ρήγα στην κατάρτιση του προγράμματος για την χρήση των αθλητικών δημοτικών χώρων, να δίνει 2 μέρες την εβδομάδα σε ιδιωτική επιχείρηση (Megara Sports Club) που η ίδια έχει ιδρύσει, και έχει επαγγελματική σχέση,  προτείνοντας μάλιστα για την κατάρτιση του προγράμματος διαχείρισης των αθλητικών δημοτικών χώρων την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής.

 

Η Γιάννα Ρήγα απάντησε ότι ουδέποτε έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις στον Τύπο και ότι δεν είναι πλέον ιδιοκτήτρια της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Στο τελευταίο όμως δημοτικό συμβούλιο η κα Ρήγα θέλοντας να αποκαταστήσει την κατάσταση, πήρε τον λόγο και παρουσίασε έγγραφο με το οποίο θέλησε να αποδείξει ότι έχει αποχωρήσει από την επιχείρηση.

 

Η αντίδραση του επικεφαλής μας του Γιώργου Μπερδελή, ήταν άμεση ο οποίος απάντησε στην πρόεδρο του «Ηρόδωρου» τα παρακάτω:

 

Α) Ότι οι πληροφορίες του δημοσιογράφου ήταν έγκυρες και αφορούσαν την ίδια και το περιβάλλον της.

 

Β) Ότι μπορεί σήμερα να μην έχει ιδιοκτησιακή σχέση με την επιχείρηση αλλά η καθημερινή της παρουσία στους αθλητικούς χώρους της επιχείρησης δημιουργεί ηθικό πρόβλημα και φαίνεται ότι εξυπηρετεί φίλους της αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα.

 

Γ) Την προκάλεσε για ακόμα μια φορά να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την κατάρτιση του προγράμματος.

 

Δυστυχώς όμως η Γιάννα Ρήγα δεν έπεισε γιατί δεν απάντησε ως προς το ηθικό κομμάτι του προβλήματος, δηλαδή την εξυπηρέτηση φιλικής ιδιωτικής αθλητικής επιχείρησης, ενώ αρνήθηκε να πάρει θέση για την συγκρότηση της διαπαραταξιακής επιτροπής, δίχως να ξεκαθαρίσει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει επάνω στο θέμα που έθιξε ο επικεφαλής μας, δηλαδή για το αν θα πληρώνουν ή όχι αντίτιμο τα αθλητικά σωματεία στους δημοτικούς χώρους άθλησης.

 

Όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αρχές και στις αξίες του «ΤΩΡΑ», συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο και ξεκαθαρίζουμε πως το ζήτημα πληρωμής αντιτίμου από τα ερασιτεχνικά σωματεία για την χρήση των αθλητικών χώρων δεν υφίσταται.

 

Και αυτό γιατί όλες οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων «ματώνουν» ώστε να μπορούν εκατοντάδες παιδιά να αθλούνται.

 

Μακάρι λοιπόν ο δήμος όπως παλιά να είχε την οικονομική δυνατότητα να ενισχύει τους συλλόγους οικονομικά, όμως αυτό σήμερα και κάτω από τις συνθήκες της κρίσης που εκτός από τους πολίτες πλήττουν και τους Ο.Τ.Α., καθίσταται αδύνατο.

 

θεωρούμε όμως πως επιβάλλεται – και γι’ αυτό θα αγωνιστούμε – όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν σε αθλητικούς δημοτικούς χώρους, να τους δίνεται ο χώρος μόνο όταν δεν είναι απαραίτητος στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία,  και μάλιστα με πληρωμή αντιτίμου.

 

Εμμένουμε δε στην πρόταση του επικεφαλής μας για συγκρότηση διαπραταξιακής επιτροπής για την κατάρτιση του προγράμματος της χρήσης των αθλητικών χώρων. Όσο για την δήλωση της κας Γιάννας Ρήγα που ανέφερε χαρακτηριστικά: «ως πρόεδρος του «Ηρόδωρου» εγώ είμαι υπεύθυνη για το πρόγραμμα», αποδεικνύεται ότι και εδώ εσφαλμένα η  πρόεδρος του «Ηρόδωρου» θωρεί τον εαυτό της ως υπεύθυνο για την κατάρτιση του προγράμματος, ενώ σύμφωνα με το ΦΕΚ 1362/Β/ 18-10-2001 άρθρα 2,9, την ευθύνη για το που θα διατίθενται οι δημοτικοί χώροι άθλησης, έχει το διοικητικό συμβούλιο του «Ηρόδωρου».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button