Αδειοδοτημένες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου

Ο Δήμος Μεγαρέων περιλαμβάνει στα διοικητικά του όρια ένα αρκετά σημαντικό αριθμό αθλητικών εγκαταστάσεων. Μια από αυτές είναι το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων το οποίο περιλαμβάνει χώρο τέλεσης ποδοσφαιρικών αγώνων κατηγορίας έως και super league, χώρο τέλεσης αγώνων στίβου, βοηθητικό χώρο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και κλειστό γήπεδο με δυνατότητα τέλεσης αγώνων βόλλευ και μπάσκετ. Στην πόλη της Νέας Περάμου υπάρχουν ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό γυμναστήριο μπασκετ και βόλλευ, με το τελευταίο να έχει ήδη λειτουργικό το νέο παρκέ που πρόσφατα τοποθετήθηκε. 
 
Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου ή χώρου άθλησης όλων των εθνικών, περιφερειακών, δημοτικών, κοινοτικών ή σωματειακών γυμναστηρίων όλων των κέντρων άθλησης ή χώρων αθλοπαιδιών και εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων απαιτείται άδεια για τη συνδρομή των αναγκαίων προϋποθέσεων ασφαλείας για αθλούμενους και θεατές. Η άδεια χορηγείται στη διοίκηση της αθλητικής εγκατάστασης ή στον φορέα στον οποίο αυτή ανήκει από τον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του, εφόσον συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις του αναλόγου νομικού πλαισίου. Ουδεμία αθλητική συνάντηση ή αγώνισμα διεξάγεται σε αθλητική εγκατάσταση που στερείται άδειας λειτουργίας. 
 
Η άδεια αυτή περιλαμβάνει: α) την καταλληλότητα των αγωνιστικών χώρων, των χώρων άθλησης και των λοιπών χώρων που προορίζονται για την εξυπηρέτηση των αθλητών, προπονητών, διαιτητών (αποδυτήρια, ιατρεία κ.λπ.) και β) την καταλληλότητα των λοιπών χώρων της αθλητικής εγκατάστασης ιδίως αυτών που προορίζονται για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των θεατών. Η άδεια ισχύει για δύο (2) έτη από τη χορήγησή της. Σε αυτήν ορίζονται τα αθλήματα που μπορεί να φιλοξενηθούν στην εγκατάσταση, το είδος των δραστηριοτήτων που θα ασκηθούν κατά άθλημα (αγώνες ή προπονήσεις), καθώς επίσης και ο ανώτατος επιτρεπόμενος ή μη αριθμός θεατών που μπορούν να παρευρεθούν ανά κερκίδα ή τμήμα της αθλητικής εγκατάστασης κατά τη διεξαγωγή κάθε αθλητικής συνάντησης ή αγωνίσματος. 
 
Η επιτροπή που αδειοδοτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις απαρτίζεται από: 
 
i) έναν υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας κατά προτίμηση με ειδικότητα πολιτικού μηχανικού ή ηλεκτρολόγου ή μηχανολόγου, ως Πρόεδρο, ii) έναν ιατρό που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, iii) έναν εκπρόσωπο της Αστυνομικής Αρχής και iv) έναν εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Για κάθε έλεγχο, η Επιτροπή συμπληρώνεται και από έναν (1) εκπρόσωπο της διοίκησης της επιθεωρούμενης αθλητικής εγκατάστασης ή του φορέα στον οποίο αυτή ανήκει
 
Ο Δήμος Μεγαρέων έφερε εις πέρας τη δαιδαλώδη διαδικασία αδειοδότησης ΟΛΩΝ των αθλητικών του εγκαταστάσεων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να είναι από τους λίγους Δήμους που έχουν εξασφαλίσει τα ανάλογα απαραίτητα πιστοποιητικά καταλληλότητας για την ομαλή λειτουργία τους. 
 
Αυτό επετεύχθη χάρη στις ακούραστες και επίπονες προσπάθειες της διοίκησης Μαρινάκη που εδώ και 2,5 χρόνια ακολούθησε τα κατάλληλα βήματα για να παραδώσει στους πολίτες του Δήμου μας καθαρές, πλήρως λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Ας μη ξεχνάμε πως επί διοικήσεως Μαρινάκη στο Εθνικό Στάδιο Μεγάρων τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας, τοποθετήθηκαν πλαστικά καθίσματα, ανακαινίσθηκαν τα αποδυτήρια, τοποθετήθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας αλλά και ανακαινίσθηκε πλήρως ο χώρος του βοηθητικού του σταδίου. Επίσης, στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Πέραμου τοποθετήθηκε νέο παρκέ, όπου έλυσε προβλήματα και δυσλειτουργίες πολλών ετών, παράλληλα με τη γενική αισθητική αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε αλλάζοντας την όψη του χώρου.
 
Τέλος, πολύ σύντομα θα παραδοθεί στους δημότες μας η νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 8ου Νηπιαγωγείου, η οποία θα δώσει μια ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της περιοχής
 
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το όραμα της σημερινής διοίκησης για τον Αθλητισμό και τη δημιουργική ενασχόληση της νεολαίας μας, η οποία δε σταματά εδώ, καθώς σχεδιάζονται ανάλογες σημαντικές δράσεις για το άμεσο μέλλον.
 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button