Θρησκευτική τελετή των Ινδών Σιχ στα Μέγαρα

Την Κυριακή 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η θρησκευτική τελετή των Ινδών πιστών της αίρεσης Σιχ στον κάμπο Μεγάρων (περιοχή Ορκός, πλησίον Αγ. Βαρβάρας), όπου κατασκευάστηκε πρόσφατα ο ναός τους.

 

Περισσότεροι από 800 πιστοί, άνδρες και γυναίκες, από τα Μέγαρα αλλά και γειτονικές περιοχές συγκεντρώθηκαν για να προσευχηθούν στο ναό. Η τελετή έγινε με σκοπό τον εορτασμό της επετείου μνήμης του Guru Arjan Dev Ji, του πρώτου μάρτυρα της θρησκείας των Σιχ, ο οποίος βασανίστηκε και θανατώθηκε το 1606 από τον μουσουλμάνο αυτοκράτορα Jahangir επειδή δεν δέχτηκε να αλλάξει την πίστη του.

 

Οι εκδηλώσεις κράτησαν μέχρι το απόγευμα, οπότε και πραγματοποιήθηκε θρησκευτική πορεία 10 χιλιομέτρων από τους ιερείς και τους πιστούς, με αφετηρία και τερματισμό τον ναό. Ένα βυτιοφόρο όχημα έριχνε νερό στο δρόμο απ' όπου θα περνούσε η πομπή και πίσω του ακολουθούσαν πιστοί που σκούπιζαν.

 

Ένας εκ των πιστών λέει χαρακτηριστικά πως: “Άνθρωποι που βρίσκονται μακριά από την οικογένεια και την πατρίδα τους και εργάζονται κάτω από σκληρές συνθήκες, έχουν ανάγκη να βρουν υποκατάστατα της πατρίδας και της οικογένειας. Οι θρησκευτικές συγκεντρώσεις αποτελούν καταφύγιο για εμάς”.

 

Φώτο: Ι. Οικονομόπουλος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button