Tο ταξίδι του Δημάρχου Μεγαρέων στην Κίνα

Ο Δήμος Μεγαρέων είναι γνωστό, πως έχει μεγάλη Ιστορία και Πολιτισμό, μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και φυσικές ομορφιές.

Τα μεγάλα αυτά συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει χρέος η κάθε Διοίκηση πρώτον να τα αξιοποιήσει και δεύτερον να τα αναδείξει και να τα προβάλει, ώστε η περιοχή μας να καταστεί πόλος έλξης ξένων επισκεπτών και τα τοπικά αγροτικά ποιοτικά προϊόντα να βγούν     σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας λοιπόν, που έχει ξεκινήσει η σημερινή Διοίκηση του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή έγινε το ταξίδι του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και του Αντιδημάρχου κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου στην Κίνα, που είναι η δεύτερη οικονομική δύναμη παγκοσμίως και που ο λαός της τρέφει όλως ιδιαιτέρως φιλικά αισθήματα προς τον Ελληνικό λαό.

Το ταξίδι  ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Μαϊου το μεσημέρι και οι δύο άνδρες έφτασαν στο Πεκίνο την Πέμπτη 11 Μαϊου το βράδυ, όπου αμέσως είχαν συνάντηση και μακρά συζήτηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Κίνα κ. Ροκανά Λεωνίδα, ο οποίος υποσχέθηκε, πως θα βοηθήσει και θα προωθήσει τα όποια επενδυτικά προγράμματα Κινέζων επιχειρηματιών στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.

Την επόμενη μέρα (Παρασκευή 12 Μαϊου), υπήρξε συνάντηση, συζήτηση και συνεργασία με Κινέζους επιχειρηματίες, που τους ενδιαφέρει η δραστηριοποίησή τους στην Ελλάδα. Εκεί ελέχθη, μεταξύ των άλλων, ότι υπάρχει αυξητική τάση κατανάλωσης από Κινέζους Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων και πως οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα από εκατό χιλιάδες (100.000) σήμερα αναμένονται σε μερικά εκατομμύρια ,  στα επόμενα χρόνια.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έγινε επίσκεψη στην έδρα των εγκαταστάσεων της μεγάλης εταιρείας HUAWEI, όπου επιδείχθηκαν τρόποι και μέσα, που μπορούν να κάνουν μία πόλη “έξυπνη”  και το βράδυ πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της “Ενωσης Φιλίας Κινέζικου Λαού  με ξένες χώρες” (θέση αντίστοιχη με Υπουργού), με συνεργάτες του και με επιχειρηματίες.

Το Σάββατο πρωϊ (13 Μαϊου) έγιναν οι εργασίες του επίσημου Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν Ελληνες και Κινέζοι Δήμαρχοι και επιχειρηματίες και στο οποίο μίλησε και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο Δήμος έλαβε μέρος στο Συνέδριο, ως μέλος της Αμφικτυονίας Αρχαίων, όπου εντάχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη και το οποίο δίκτυο αυτό των αρχαίων πόλεων είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σχεδόν όλοι οι Κινέζοι αξιωματούχοι προέτρεπαν  κατά την διάρκεια του Συνεδρίου Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το απόγευμα έγινε ακόμη μία συνάντηση με Κινέζους επιχειρηματίες, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων αλλά και για τα Αγροτικά προϊόντα μας.

Την Δευτέρα 15 Μαϊου 2017 η αντιπροσωπεία του Δήμου, ύστερα από πολύωρο ταξίδι αεροπορικώς επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο προέβη σε δηλώσεις, όπου τόνισε τα εξής:

« Από τις συζητήσεις και τις επαφές με Κινέζους επιχειρηματίες διαφαίνεται ότι μπορεί σύντομα να ξεκινήσουν αναπτυξιακά προγράμματα για την περιοχή μας, όπως Κατασκευή μαρίνας και Υδατοδρόμιου στο παράλιο μέτωπο, καθώς και η δημιουργία μεγάλου θεματικού πάρκου, σε έκταση του Δήμου.

Συμπερασματικά το ταξίδι μας αυτό κρίνεται ως πολύ επιτυχημένο, χρήσιμο κι επωφελές για το Δήμο μας και το κόστος των  τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων  (4.400) Ευρώ είναι μηδαμινό μπρός στα οφέλη του.

Να σημειωθεί δε, πως μέχρι τώρα προηγούμενες αντίστοιχες δράσεις (ταξίδια, Συνέδρια, επαφές, κλπ) δεν είχαν χρεώσει το Δήμο ούτε με ένα ευρώ.

Είναι δε τουλάχιστον απαράδεκτο, να χαρακτηρίζουν μερικοί αυτό το τόσο κουραστικό αλλά συνάμα εποικοδομητικό ταξίδι, ως ταξίδι αναψυχής με σπατάλη χρημάτων και μάλιστα αυτοί, που κατέστρεψαν την οικονομία του Δήμου, που τον οδηγούσαν στην χρεωκοπία, που επί των ημερών τους έκαναν φτερά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα Ταμεία του Δήμου και που τον άφησαν στην αφάνεια.

Και τα είπανε για μία Διοίκηση, που νοικοκύρεψε το Δήμο, έβαλε τάξη στα οικονομικά του και κάνει τα πάντα για να προβάλει τον Δήμο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του, να προσελκύσει επενδυτές για μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή μας και επισκέπτες και παράλληλα  να βοηθήσει στην προώθηση των τοπικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων σε νέες αγορές. Και φυσικά η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν και ορατά αποτελέσματα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button