Τα πρώτα έσοδα από την δράση της τοποθέτησης κόκκινων κάδων ανακύκλωσης

Είναι γνωστό ότι από τον Ιούνιο 2017 ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Εταιρεία ανακύκλωσης RECYCOM εφαρμόζει και υλοποιεί πρωτοπόρο   πρόγραμμα ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης  και για το λόγο αυτό έχει τοποθετήσει στα μέγαρα και στη Νέα Πέραμο Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης.

Από την δράση αυτή ο Δήμος θα εισπράττει  κάθε μήνα 150 ευρώ τα οποία θα διατίθενται για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που έχει ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεγαρέων.

Ετσι λοιπόν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας των Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταϊρας δήλωσε:

«Φορέας υλοποίησης του πρωτοποριακού προγράμματος της ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης με κόκκινους κάδους, που έχουν ήδη τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην πόλη των Μεγάρων και στη Νέα Πέραμο σε επιλεγμένα σημεία  είναι  τα Τοπικά Συμβούλια Μεγάρων και Νέας Περάμου.

Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί άψογα με εντυπωσιακά και άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Οι πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και ήδη με τα έσοδα των δύο πρώτων μηνών (Ιούλιος και Αύγουστος) αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεγαρέων τριάντα έξη (36) λίτρα Ελαιόλαδο  και διακόσια σαράντα (240) κουτιά Γάλα Εβαπορέ των τετρακοσίων γραμμαρίων (400 gr).

Η δράση αυτή συνεχίζεται κανονικά και με τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλλει η εταιρεία ανακύκλωσης θα εφοδιάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο με διάφορα είδη, που χρειάζονται για τις  ανάγκες των δικαιούχων του Δήμου Μεγαρέων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button