Ενημέρωση Αθ. Μπούρα για την στήριξη που έχει δοθεί στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής

Δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή δυτικής Αττικής Αθ. Μπούρα πληροφορεί πως:

Με αφορμή τα στοιχεία που κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια με προεδρεύοντα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δυτικής Αττικής κ. Αθ. Μπούρα, περί «ρύθμισης οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις» που έγινε νόμος του κράτους (Ν 4738/2020, ΦΕΚ Α’ 207/27-10-2020), ο κ. Μπούρας επικοινώνησε με την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, προκειμένου να λάβει ενδελεχή ενημέρωση για την στήριξη που έχει δοθεί στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Είναι γνωστό ότι η ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση επιστρατεύτηκαν παλιά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Κεφάλαιο Κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της ΕΑΤ.

Έτσι λοιπόν, μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2020, εκταμιεύτηκαν 379 δάνεια συνολικού ύψους 153,4 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους στην Δυτική Αττική (ενίσχυση ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας).

Επιπλέον, το τελευταίο εξάμηνο μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, οι μικρές (κυρίως ατομικές) επιχειρήσεις των περιοχών αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα, Μαγούλα, Μάνδρα, Ψάθα, Βίλλια) έλαβαν 4,7 εκ. ευρώ, ενώ οι μικρές (κυρίως ατομικές) επιχειρήσεις αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων (όπου συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Φυλής) έλαβαν 10,8 εκ. ευρώ.

Το ίδιο περίπου διάστημα (μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2020) μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής οι μεγάλες επιχειρήσεις των περιοχών αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. Ελευσίνας έλαβαν 17,8 εκ. ευρώ, οι μεγάλες επιχειρήσεις αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων (όπου συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Φυλής) έλαβαν 39,1 εκ. ευρώ, ενώ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αρμοδιότητας Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών (όπου συμπεριλαμβάνονται οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις της Δυτικής Αττικής) διοχετεύτηκαν συνολικά και στους τρεις κύκλους πόροι ύψους 321,3 εκ. ευρώ.

Και ενώ συνεχίζονται οι πιστώσεις ποσών στους δικαιούχους του τρίτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχει δρομολογηθεί ο επόμενος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και άλλα μέτρα που θα δώσουν την αναγκαία ανάσα στην οικονομία της Δυτικής Αττικής, την πορεία των οποίων θα παρακολουθεί ο κ. Μπούρας και θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button