Θα παραταθεί η προθεσμία δικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, σε συνέχεια τηλεφωνικής ενημέρωσης που είχε, στις 11 Νοεμβρίου από τον Αντιδήμαρχο Μεγαρέων, κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό, αλλά και στις 12 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Αργύριο Οικονόμου (επισυναπτόμενο 1), για την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας δικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών στο Κτηματολόγιο, η οποία λήγει στις 31.12.2020, είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειες, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και τον διαβεβαίωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρατείνει την προθεσμία δικαστικής αναγνώρισης ιδιοκτητών.

Ο κ. Μπούρας, στις 11.11.2020 εξέδωσε δελτίο τύπου (επισυναπτόμενο 2) με το οποίο ενημέρωνε τον αντιδήμαρχο Μεγαρέων, κ. Κ. Φυλακτό, για την δέσμευση που έλαβε από τον Υπουργό, ενώ με τηλεφωνική επικοινωνία του αντίστοιχα ενημέρωσε και τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Α. Οικονόμου.
Έτσι, με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», στο άρθρο 133, προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας για την δικαστική αναγνώριση ιδιοκτητών μέχρι 31.12.2021.

Επισυναπτόμενο 1

Επισυναπτόμενο 2

Παρόμοια άρθρα

Back to top button