30 χιλιόμετρα ανά ώρα μέσα στις πόλεις για να είναι πιο «ανθρώπινες»

Το μήνυμα του οργανισμού My Grand Road team για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο ΟΗΕ

Ο οργανισμός μας τον μήνα Μάρτιο 2021 προετοιμάστηκε για την ανερχόμενη 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνει ο ΟΗΕ στις 16 – 23 Μαΐου 2021. Η συμμετοχή μας σε αυτή τη δράση έχει γίνει πλέον θεσμός. Στόχος της 6ης Παγκόσμιας εβδομάδας είναι η προώθηση του μηνύματος της μείωσης του ορίου ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές στα 30 Km/h.

Η 6η Εβδομάδα θα είναι η ευκαιρία να συγκεντρωθούν δεσμεύσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την επίτευξη των ορίων ταχύτητας 30 χλμ / ώρα στις αστικές περιοχές, προκειμένου να δημιουργηθούν ασφαλείς, υγιείς, πράσινες και βιώσιμες πόλεις, καθώς ξεκινά και επίσημα η δεκαετία δράσης για την οδική ασφάλεια 2021 – 2030.

Η 6η Εβδομάδα στοχεύει να επισημάνει τους δεσμούς μεταξύ των ορίων ταχύτητας 30 km/h και της επίτευξης ορισμένων στόχων αειφόρου ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση, τις υποδομές, τις βιώσιμες πόλεις, τη δράση για το κλίμα και τις συμπράξεις.

Τον μήνα Μάρτιο ξεκίνησε η συνεργασία με τον πρόεδρο κύριο Παντελή Σαββίδη της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Ασπροπύργου προκειμένου να συμβάλουμε στην 6η εβδομάδα οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα δημιουργήθηκε ενημερωτικό spot όπου η κυρία Σοφία Μαυρίδη, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Ασπροπύργου, ανακοίνωσε το μήνυμα της 6ης εβδομάδας προκειμένου οι δημότες αλλά και χρήστες του αστικού οδικού δικτύου του δήμου Ασπροπύργου να αντιληφθούν τα οφέλη από την μείωση της ταχύτητας στα 30 χιλ/ώρα. Καθώς επίσης θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε ενημερωτικές δράσεις οι οποίες θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όλοι μπορούμε να συμμετάσχουμε στην δράση αυτή, αρκεί να αναρτήσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #Love30, #mgr2021 και το #StreetsForLife .

Οι δράσεις της My Grand Road συνεχίζονται με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον μέχρι να μηδενιστούν οι νεκροί στην άσφαλτο.

Με εκτίμηση
My Grand Road team

Παρόμοια άρθρα

Back to top button