ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεγάρων: «Κύριοι της Κυβέρνησης μην παίζετε με την υγεία μας και τις ζωές μας»

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεγάρων.

– Πέπλο θανάτου απλώνεται πάνω από τη χώρα και η κυβέρνηση πανηγυρίζει…!

– Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. «Είμαστε σε πόλεμο χωρίς στρατιώτες και πυρομαχικά…» φωνάζουν απεγνωσμένα οι νοσοκομειακοί γιατροί!

– Οι επιστήμονες εκπέμπουν SOS για ενίσχυση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση περιμένει τους ιδιώτες…!

20 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, ο φόβος των πολιτών για την προστασία της υγείας τους «χτυπάει κόκκινο». Την ευθύνη για την άσχημη πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έχει αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διότι το νέο κύμα της πανδημίας που ήρθε με σφοδρότητα και βρήκε τη χώρα μας πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, φέρει την πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ώρα που η πανδημία πλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεγχόμενη, η Ελλάδα καταγράφει δραματικά αρνητικά ρεκόρ (με πάνω από 8.000 κρούσματα και 50 θανάτους ημερησίως) και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στην πορεία του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, δεν το έκανε. Το μόνο που έκανε είναι ανά τρεις μήνες να κηρύττει το τέλος της πανδημίας, να πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορωνοϊό, ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης στους πολίτες και απαξιώνοντας πλήρως τους επιστήμονες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, για τρίτη φορά σε έναν χρόνο, έτεινε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος. Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία του αλλά και το έλλειμμα κατανόησης της κρισιμότητας των στιγμών.

Συνεπώς, η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό,τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά.

Τι χρειάζεται να πράξει το υπουργείο υγείας άμεσα;

Πέρα από την άμεση επιστροφή των εργαζόμενων του ΕΣΥ, χρειάζεται επίσης, αντί για ατελέσφορες εκκλήσεις και κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ, να δοθούν άμεσα ισχυρά κίνητρα (οικονομικά-εργασιακά-εκπαιδευτικά) στο ιατρικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί, για να παραμείνει στο σύστημα και να ανακοπεί η τάση παραιτήσεων και φυγής προς τον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Αυτό είναι επείγουσα ανάγκη.

Παράλληλα, απαιτείται η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, που οφείλουν να αναλάβουν ένα σημαντικό μέρος της νοσηλείας covid περιστατικών, για να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να αποτραπεί η πλήρης «κοβιντοποίηση» τους και το λειτουργικό blackout. Χρειάζεται ταυτόχρονα η οργανωμένη αξιοποίηση της ΠΦΥ (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στην προ-νοσοκομειακή διαχείριση των κρουσμάτων και όχι η αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων για να καλυφθούν τα τεράστια κενά στα νοσοκομεία.

Εν ολίγοις, χρειάζεται μια νέα στρατηγική ενδυνάμωσης του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, την οποία η κυβέρνηση δεν υιοθετεί επειδή δεν πιστεύει στο Δημόσιο Σύστημα αλλά στην ιδιωτική αγορά.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button