ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δ. Αττικής: «Παρούσα η ΝΕ στο κάλεσμα φορέων της Μάνδρας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής παρεβρέθηκε την Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελευσίνας-Μάνδρας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Πουρναρίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Γεωργίου Ερενείας, ο Αναπτυξιακός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Μάνδρας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής αναφέρεται ότι ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία, στην οποία ανταποκρίθηκαν, πέρα από τα μέλη των συλλόγων και σωματείων που διοργάνωναν, πολλοί κάτοικοι πόλεων και συνοικισμών του Δήμου.

Αφουγκραστήκαμε την αγωνία τους για τον αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών, την ποιότητα ζωής και την μειούμενη επισκεψιμότητα στην περιοχή και τις επιχειρήσεις της. Τα αιτήματα που διατυπώθηκαν αφορούσαν στην άμεση αποκατάσταση των πληγέντων αλλά και της διευκόλυνσης τής υπηρεσίας του δασαρχείου ώστε οι οικιστές να αποκαταστήσουν χωρίς καθυστερήσεις τις προκληθείσες ζημιές, αλλά ταυτόχρονα αφορούσαν και σε πάγια αιτήματα των κατοίκων όπως η υδροδότηση περιοχών, η αποχέτευση τόσο συνοικισμών όσο και πόλεων του Δήμου, η αναβάθμιση του ηλεκτρικού και οδικού δικτύου, το οποίο σε κάποιες περιοχές του δήμου είναι προβληματικό και υποτυπώδες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δυτικής Αττικής, συμφωνώντας με το πνεύμα και τη φιλοσοφία της πρόσκλησης και της συγκέντρωσης, έχει ήδη επισημάνει ότι απαιτείται να εκπονηθούν Τοπικά Αναπτυξιακά Σχέδια για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των περιοχών που έχουν πληγεί, με ιδιαίτερη έμφαση στο τοπικό παραγωγικό μοντέλο και ειδική μέριμνα για τη συγκράτηση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων στις περιοχές αυτές. Παράλληλα, είναι κρίσιμο να εκπονηθεί άμεσα σχέδιο για αποζημιώσεις αλλά και για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας της πληττόμενης περιοχής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button