ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ασπροπύργου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ασπροπύργου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Η σημερινή ημέρα, της 19ης Μαΐου, είναι μια μέρα πένθιμη, μια αποφράδα ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό.
Σαν σήμερα, πριν από εκατόν πέντε χρόνια, ξεκίνησε η ανελέητη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τα στρατεύματα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα του Πόντου, ξεκινώντας τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, περισσότεροι από τριακόσιοι πενήντα χιλιάδες Έλληνες του Πόντου βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν, απώλεσαν τις περιουσίες τους και εκδιωχθήκαν από τις πατρογονικές εστίες τους, με τρόπο μεθοδικό και ανελέητο.

Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα μνήμης για τις χιλιάδες ψυχές που βίωσαν την κτηνωδία. Στη μνήμη των κατατρεγμένων, των σφαγιασμένων Ελλήνων του Πόντου, οφείλουμε όλοι να καταδικάσουμε και να αποτρέψουμε με οποιονδήποτε τρόπο, κάθε προσπάθεια εξολόθρευσης ενός ολόκληρου λαού, όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ασπροπύργου έδωσε για μια ακόμη φορά το παρών στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία της εκπροσώπου του κόμματος και υποψήφιας Ευρωβουλεύτριας, Μέλπως Λεκατσά, η οποία κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της πλατείας Γενοκτονίας, στη Γκορυτσά Ασπροπύργου, αλλά και στελεχών οργανώσεων του κόμματος στη Δυτική Αττική».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button