ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων: «Καρπός των προσπαθειών της Ρ. Δούρου το έργο ύδρευσης της Κινέτας»

Δελτίο τύπου της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων:

Όλοι όσοι κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη υδροδότησης με πόσιμο νερό στην περιοχή της Κινέττας. Οι ανάγκες για επαρκή υδροδότηση με ποιοτικό νερό μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο είναι μεγάλες, καθ όλη τη διάρκεια του έτους αυξανόμενες τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Για δεκαετίες αυτή η ανάγκη χρησιμοποιήθηκε εντέχνως και επανειλημμένα από πολιτικούς, υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού για ψηφοθηρικούς λόγους και εκλογής τους σε θέσεις όπως, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ.

Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ ΕΥΔΑΠ ΑΕ και αναδόχου εταιρείας για τη υλοποίηση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού για την υδροδότηση της Κινέττας.

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, δηλώνοντας ότι το παραπάνω έργο αποτελεί καρπό της προσπάθειας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής από τη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» και τις ενέργειες του τότε αντιπεριφερειάρχη κ Ιωάννη Βασιλείου. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2017, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε 9 αποφάσεις ένταξης πράξεων για την εφαρμογή συστημάτων επεξεργασίας νερού και νέα δίκτυα ύδρευσης σε νησιώτικες και παράκτιες περιοχές της Αττικής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2010».

Ειδικότερα στη Κινέττα: Έργο συνολικής δαπάνης 7.451.129 ευρώ που αφορά στη κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών. Αυτό απέδειξε έμπρακτα ότι η περιφέρεια Αττικής είχε σε πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού, όπως το νερό, σε περιοχές που το στερούνταν.

Καλό θα είναι η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας Αττικής υπό τον κ. Πατούλη να μην προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κομματικά το εν λόγω έργο, προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία της τόσους μήνες, χωρίς ουσιαστικά να προχωράει στη δημοπράτηση κάποιων έργων αλλά αντιθέτως καταργεί συμβάσεις εν εξελίξει έργων της προηγούμενης διοίκησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button