Σύριζα Μεγάρων: «…και στην Κυβέρνηση αυτοθαυμάζονται για τα κατορθώματά τους»

«Ακρίβεια, φτωχοποίηση, πρωτιά σε νεκρούς από την πανδημία, κατάλυση δημοκρατίας, ψέμα και προπαγάνδα… και στην Κυβέρνηση αυτοθαυμάζονται για τα κατορθώματά τους», τιτλοφορείται το δελτίο τύπου του Σύριζα ΠΣ Μεγάρων, όπου ακολούθως αναφέρει:

Το διαβόητο «επιτελικό κράτος», προσωπικό τους δημιούργημα και καύχημα, έχει γίνει εδώ και δυο χρόνια αντικείμενο χλευασμού και οργής, ανέκδοτο και παράδειγμα προς αποφυγή:

– Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού (100 – 120 θανάτους κάθε μέρα!) και στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο από την πανδημία. Αντί να ενδυναμώσουν το ΕΣΥ, να επιτάξουν τις ιδιωτικές κλινικές, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα περικόπτοντας €800 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό για την Υγεία! Και όλα αυτά ενώ γνώριζαν τις υγειονομικές μελέτες (π.χ. εκείνη των Τσιόδρα-Λύτρα) που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για εκατόμβη νεκρών από covid που χάνονται αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ! Σημειωτέον ότι οι κ.κ. Τσιόδρας, Λύτρας “κόπηκαν” από την πρόσβαση στα δεδομένα την πανδημίας ως “κακά” παιδιά που δημοσιεύουν μελέτες!!! Και μπορεί στο “Columbia ή Καλάμπια” που φοίτησε ο Πρωθυπουργός μας να μην έμαθε να διαβάζει τις επιστημονικές μελέτες αλλά τουλάχιστον διδάχτηκε πώς να πλουτίσει τους κλινικάρχες, κρατώντας τα “μαγαζιά” τους καθαρά από περιστατικά covid, καθιστώντας τα χρυσωρυχεία από τα νοσήλια των ασθενών που σπεύδουν εκεί από ανάγκη!!!
Εγκληματούν, όχι μόνον από ανικανότητα, αλλά και από συνειδητή επιλογή να μην πιστεύουν στο δημόσιο σύστημα υγείας!

– Στην καταστροφική φωτιά στα Γεράνεια (Μάιος 2021) μας είπαν: «είστε άτυχοι γιατί δεν προλάβαμε να μισθώσουμε πυροσβεστικά ελικόπτερα»!!! Αργότερα δε, τον Αύγουστο, που «οργανώθηκαν» καλύτερα, κάηκε η μισή Αττική και η μισή Εύβοια!!!

– Στον πρόσφατο χιονιά «ελπίδα», όπου εγκλωβίστηκαν άνθρωποι αβοήθητοι για 30 ώρες σε κεντρικούς δρόμους των Αθηνών (και τον οποίο είχε προβλέψει και προσδιορίσει χρονικά η ΕΜΥ), χιόνισε δυστυχώς μέρα ο «κακός» καιρός κατά τον κ. Μητσοτάκη …!!! Προηγουμένως δήλωναν «πανέτοιμοι» ως κρατικός μηχανισμός, ενώ η Περιφέρεια του κ. Πατούλη δεν διέθετε ενεργή εργολαβία αποχιονισμού ούτε ενεργή προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού!

– Πρόσφατα, στην πόλη μας, η Τ.Ο. της ΝΔ επικαλέστηκε Νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Ν4512/2018) αναζητώντας «αποδιοπομπαίο τράγο» για την απομάκρυνση του Υποθηκοφυλακείου από τα Μέγαρα. Ο Νόμος προέβλεπε να υπαχθούν αυτές οι υπηρεσίες στο Υπ. Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όταν η ψηφιοποίηση ολοκληρωθεί ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης μέσω διαδικτύου χωρίς φυσική παρουσία. Τώρα κυβέρνηση είναι η ΝΔ και αν δεν ολοκληρώθηκε η παραπάνω διαδικασία, με δική της ευθύνη, είναι αυτονόητο ότι το αρμόδιο Υπ. Δικαιοσύνης πρέπει να διατηρήσει το κατάστημα Υποθηκοφυλακείου στα Μέγαρα!

– Για το σκάνδαλο Νοβάρτις, διώκεται η ερευνητική δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι που το αποκάλυψαν, ξεσηκώνοντας διεθνή κατακραυγή κατά της Χώρας για την παραβίαση της ελευθερίας του τύπου! Ταυτόχρονα, βρέθηκαν «αδιευκρίνιστες» πιστώσεις σε λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη που αξιολογούνται ως «πιθανές φορολογικές παραβάσεις…!!!

Υποβαθμίζουν τα τεράστια προβλήματα ακρίβειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις:

– Ο ένας έκανε προϋπολογισμό με πρόγνωση πληθωρισμού 1%!!! Ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 6%, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του πραγματικού εισοδήματος! Ο κόσμος σε απόγνωση να τα ¨βγάλει πέρα¨

– Ο άλλος βλέπει παντού … πλούσιους ΙΧήδες, οι οποίοι θα ευνοηθούν με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και μήνες!!! Σωστά καταλάβατε, οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα κατά την κυβέρνηση της ΝΔ…!

– Ο τρίτος ικανοποιημένους καταναλωτές…!!!

Δεν μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση!

Επιτέλους, καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί πως οι πολίτες μέσα στον ορυμαγδό ακρίβειας, στερούνται ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας:
– Κυβερνητική παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!
– Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα!
– Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα!
– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button