Προτάσεις για ανάπτυξη στον τομέα του αθλητισμού

Ο δήμος μας σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές. Το Δημοτικό στάδιο μετά την ανακατασκευή του αποτελεί το στολίδι της πόλης. Είναι σε θέση δε, με τα έργα συντήρησης που υλοποίησε η σημερινή δημοτική αρχή (ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου ποδοσφαίρου, καθίσματα, δημοσιογραφικά θεωρεία), να φιλοξενεί αγώνες της football league. Η τοποθέτηση πλαστικού χόρτου στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου του σταδίου, έδωσε λύση στο χρονίζον πρόβλημα χώρου προπόνησης των ομάδων και των ακαδημιών τους. Το παρκε του κλειστού γηπέδου της Νέας Περάμου ανακατασκευάστηκε. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει εξασφαλίσει πόρους 2.800.000€ για την κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου 2.500 θέσεων στην περιοχή του δημοτικού σταδίου που μαζί με την αποπεράτωση του κλειστού του 8ου δημοτικού σχολείο θα καλύψει τις ανάγκες των Μεγάρων σε κλειστά γήπεδα.

 

Αν και τα ανωτέρω αποτελούν ένα πολύ καλό υπόβαθρο για τον αθλητισμό της περιοχής μας, δεν πρέπει να μείνουμε σ΄αυτά. Πρέπει να  προσφέρουμε χώρους άθλησης, σε μεγαλύτερη μερίδα πολιτών, σε περισσότερες περιοχές. Μια εύκολη λύση, είναι να ανοίξει τα Σαββατοκύριακα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων- με κατάλληλη φύλαξη- για τους πολίτες. Πρέπει να εξασφαλίσει πόρους για την βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κινέττας.

 

Όμως επειδή αθλητισμός, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπασκετ, πρέπει να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις ανάπτυξης και άλλων αθλημάτων. Έπειτα από την καλή αρχή που έγινε με τη δρομολόγηση της δημιουργίας Πάρκου Αναρρίχησης στην περιοχή μας πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την ανάδειξη αθλημάτων όπως:

 

α) Πεζοπορία-ποδηλασία βουνού. Σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο, αλλά και με συμπολίτες μας που έχουν εργασθεί σε εταιρίες εναλλακτικής διασκέδασης στη φύση, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μονοπατιών, που θα αναδείξει το φυσικό κάλος της περιοχής μας.

β) Ιστιοπλοία. Ο δήμος Μεγαρέων μαζί με το δήμο Λουτρακίου έχουν το προνόμιο να βρέχονται από το Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο. Πρέπει να εκμεταλευτούμε αυτό το γεγονός να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε τους υπάρχοντες, ιστιοπλοικούς ομίλους για σκάφη τύπου Mistral.

γ) Καταδύσεις. Έχοντας όμορφο βυθό αλλά και πολλούς συμπολίτες μας που ασχολούνται με τις καταδύσεις, μπορούμε να το εξελίξουμε σαν άθλημα, δημιουργώντας επίσημους τόπους καταδύσεων.

δ) Jet ski. Με την παρακαταθήκη του επίσημου αγώνα πρωταθλήματος που έγινε στην Πάχη μπορούμε να διεκδικήσουμε από την ομοσπονδία jet ski, τη συνεχή διεξαγωγή αγώνα πρωταθλήματος.

ε) Πίστα moto cross, που και εύκολη στην κατασκευή της είναι αλλά και θα παράγει έσοδα για το Δήμο.

στ) Δημιουργία Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο θα συνεισφέρει στη σωστή κυκλοφοριακή εκπαίδευση των παιδιών του δήμου μας.

 

Όλα αυτά μαζί με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, μπορούν να κάνουν την περιοχή, μια περιοχή έντονου αθλητικού ενδιαφέροντος. Επειδή όμως, ο δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει όλες τις δράσεις, πρέπει να βρεθεί αρωγός και συνοδοιπόρος, σε όποιον ιδιώτη αποφασίσει να ασχοληθεί με αυτές. Ο δήμος οφείλει να συνδράμει οικονομικά και ηθικά τους υπάρχοντες συλλόγους, που έχουν αποδείξει με το πέρασμα των χρόνων, πως αναδεικνύουν αθλητές υψηλού επιπέδου, στο στίβο, στο ποδόσφαιρο, στο μπασκετ, τη ρυθμική γυμναστική. Με την οικονομική ενίσχυση, να συνδράμει ώστε να προσληφθούν προπονητές που πολλοί σήμερα εργάζονται αμισθί, αλλά και να ξανασυσταθούν τμήματα όπως το πινγκ-πονγκ και το σκάκι, αθλητές των οποίων έχουν εκπροσωπήσει επάξια την πόλη μας σε εθνικό επίπεδο. Ηθικά πρέπει να ενισχύσει όσους εθελοντικά εργάζονται, ώστε να λειτουργούν οι σύλλογοι αυτοί.

 

Η οικονομική κατάσταση για τη χώρα και το δήμο, είναι δύσκολη. Ο δήμος όμως, ιεραρχώντας τις ανάγκες του, πρέπει να συνεχίσει να διαθέτει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Γιατί και τουρισμό μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά και όλοι εμείς,  θα κερδίσουμε αυτό που έλεγαν οι πρόγονοί μας, «νούς υγιής εν σώματι υγιεί».

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button