Συνεργατικές δράσεις που αφορούν την πόλη των Μεγάρων και τις αρχαίες αποικίες της

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο της αναπτυξιακής του στρατηγικής, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το προσεχές διάστημα, θα υλοποιήσει συνεργατικές δράσεις μεταξύ επιχειρήσεων, εθνικών και διεθνών φορέων, όπως Επιμελητήρια, Ινστιτούτα, Ερευνητικά Κέντρα κ.α. που αφορούν την πόλη των Μεγάρων (Μητρόπολη) και τις αρχαίες αποικίες της.

Οι εν λόγο δράσεις θα υλοποιηθούν με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύουν στην ενθάρρυνση της μεταφοράς και ανταλλαγής γνώσεων, στη δημιουργία μακροπρόθεσμων εταιρικών σχέσεων και ευκαιριών, στην προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητάς, στην στήριξη της εξωστρέφειας, στην αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων αλλά και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας.
Η συγκεριμένη δράση του Β.Ε.Π. αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης στενών σχέσεων μεταξύ των πόλεων αυτών –Ελλάδα (Μέγαρα -), Σικελία (Μέγαρα Υβλαία – Σελινούντα,), Τουρκία (Κωνσταντινούπολη/ Βυζάντιο, Χαλκηδόνα, Ηράκλεια, Σηλυβρία), Βουλγαρία (Μεσημβρία), Ουκρανία (Κριμαία, Χερσόνησος η Ταυρική), Ρουμανία (Καλλατίς) και ανανέωση των κοινών δεσμών που τις ενώνουν εδώ και 2.500 χρόνια κ πλέον.

Βασική επιδίωξη του Β.Ε.Π., μέσω των συνεργατικών δράσεων, να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις με ευρωπαϊκή προοπτική, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να αναπτύσσουν μεταξύ τους ολοένα στενότερους δεσμούς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button