Συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαρέων

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης προσκάλεσε, την Παρασκευή 26 Μαρτίου το πρωί, σε τακτική συνεδρίαση το τοπικό συντονιστικό όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μεγαρέων με τηλεδιάσκεψη και συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως η ενημέρωση για τα νέα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έχει συντάξει ο δήμος, για σεισμούς, πλημμύρες, φωτιές, χιονοπτώσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προληπτικά έτσι ώστε όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε ετοιμότητα για να παρέμβει αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.

Το δελτίο τύπου του δήμου αναφέρει στη συνέχεια πως στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του δημάρχου, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία κ. Κώστας Φυλακτός, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων κ. Καϊάφας Δημήτριος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Μεγάρων κ. Βανάκας Δημήτριος, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας κ. Σελλάς Ανδρέας, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού Λγος (ΠΒ) κ. Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, ο διευθυντής ΚΑΠΕΣ του δήμου, εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου κ. Γιάννης Γκίνης.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Σταμούλης δήλωσε:
«Συζητήσαμε σήμερα με τα μέλη του τοπικού συντονιστικού οργάνου (ΣΤΟ) για το θέμα της ετοιμότητας του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουμε κάθε έκτακτο γεγονός.
Ο δήμος έχει καταρτίσει σχέδια για την αντιμετώπιση κάθε φαινομένου με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Σχολής Πυροβολικού, της Δασικής Υπηρεσίας και των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων κι είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Ευχαρίστησα όλους για την άψογη συνεργασία, που είχαμε μέχρι τώρα και ο δήμος δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους πολίτες με σχετικά δελτία τύπου και με έντυπα, που θα διανεμηθούν σε όλους τους καταναλωτές της ΔΕΥΑΜ μέσω των λογαριασμών του νερού στο αμέσως προσεχές διάστημα ενόψει ενεργειών, που πρέπει να γίνουν, για την αποψίλωση των χόρτων σε οικόπεδα, για αποφυγή δράσεων, που είναι πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιές κλπ.
Κοινή είναι η διαπίστωση πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Πολιτική προστασία βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και με ηθικό ανεβασμένο».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button