Κινέτα: Έργα αποκατάστασης από τις θεομηνίες ζητάει ο Γρ. Σταμούλης

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ζητεί από τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες, στην Κινέτα.

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Λέει μία λαϊκή παροιμία «πριν πεινάσεις μαγειρεύεις». Έτσι λοιπόν ενόψει του επερχόμενου χειμώνα ύστερα από τις θεομηνίες, που έπληξαν την Κινέτα τα δύο προηγούμενα χρόνια, από την πυρκαγιά και τις πλημμύρες, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, επισημαίνει την ανάγκη εκτέλεσης έργων στην περιοχή για να αποκατασταθούν οι ζημίες και να προστατευθεί η περιοχή από περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις και απευθύνεται στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και στην Περιφέρεια Αττικής για τα δέοντα.

Με έγγραφό του λοιπόν ο κ. Σταμούλης (Αριθμ. πρωτ: 259/22.5.2020), προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο και την Πρόεδρο της Κοινότητας Κινέτας κ. Μπαλτσιώτη Αλεξάνδρα ζητεί, να ληφθούν άμεσα μέτρα κι ενέργειες προκειμένου να καθαριστούν τα ρέματα, να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες και τα ογκώδη από τις πλημμύρες, να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται και να αποκατασταθούν οι ζημίες.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος στο έγγραφό του αυτό αναφέρει τα εξής:
«Σας υπενθυμίζουμε, ότι η περιοχή της Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων έχει πληγεί από τρεις (3) τεράστιες θεομηνίες. Την μεγάλη πυρκαγιά τον Ιούλιο 2018, που έκαψε 60.000 στρέμματα δάσους και δημιούργησε τεράστιες καταστροφές και τις μεγάλες πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2018 και το Νοέμβριο του 2019, οι οποίες επίσης δημιούργησαν τεράστιες καταστροφές στις οικίες και στις υποδομές της περιοχής,μεταξύ των οποίων και η γέφυρα του ρέματος της Πίκας, που κόβει την παλαιά εθνική (ΠΕΟΑΚ) στα δύο.

Από τότε δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί οι φερτές ύλες και τα ογκώδη από την περιοχή, δεν έχουν καθαριστεί τα ρέματα και δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο ή έργο αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις υπόψη θεομηνίες.

Επειδή η έλευση του χειμώνα δεν αργεί, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, προκειμένου να αποκατασταθούν τα ρέματα, να απομακρυνθούν οι φερτές ύλες και τα ογκώδη και να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Οι κάτοικοι ανησυχούν πάρα πολύ, διότι βλέπουν πως η Πολιτεία, παρά τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί, δεν έχει ακόμα σκύψει πάνω στα προβλήματά τους.

Με την βεβαιότητα, ότι αυτή τη φορά θα ενεργήσετε τάχιστα, επειδή η περιοχή δεν μπορεί άλλο να ζει με αυτές τις πληγές και πολύ περισσότερο δεν αντέχει άλλες καταστροφές, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button