Δοξολογία και κατάθεση στεφάνου από τον Γρ. Σταμούλη για την 25η Μαρτίου

Η δοξολογία τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων

Με δοξολογία στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και κατάθεση στεφάνου από τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στην Πλατεία Ηρώων, γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στα Μέγαρα όπως αναφέρει δελτίο τύπου από το γραφείο επικοινωνίας του δήμου.

Με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας γιορτάστηκε στα Μέγαρα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης και της ίδρυσης του νεοελληνικού κράτους.

Στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων τελέστηκε δοξολογία, με την παρουσία του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, του νέου διοικητή της Σχολής Πυροβολικού, του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Θανάση Μπούρα, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδημάρχων, δημοτικού συμβούλου και προέδρων τοπικών συμβουλίων του δήμου Μεγαρέων.

Μετά τη δοξολογία με την παρουσία όλων των παραπάνω έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρωϊκώς πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων στα Μέγαρα, από τον δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη και μόνον.

Εν τω μεταξύ από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων και σε όλο το μήκος της οδού 28ης Οκτωβρίου μεταδίδονταν λεβέντικα δημοτικά τραγούδια και στρατιωτικά εμβατήρια.

Στις 11:15 σχηματισμός 20 στρατιωτικών ελικοπτέρων πραγματοποίησε εντυπωσιακή διέλευση σε χαμηλό ύψος κυκλικά στον ουρανό των Μεγάρων.

Μετά την κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία Ηρώων ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δήλωσε:
«Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, που γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Όπως και πέρυσι έτσι κι εφέτος λόγω της πανδημίας δεν έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε την παρέλαση στα Μέγαρα και στη Νέα Πέραμο και περιοριστήκαμε στη δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνου.

Ελπίζουμε την 28η Οκτωβρίου όταν πρώτα ο Θεός θα έχουμε απαλλαγεί από τη μάστιγα του κορωνοϊού να γιορτάσουμε πανηγυρικά την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής παλιγγενεσίας, παράλληλα με ένα πλήθος άλλων σημαντικών εκδηλώσεων, που έχει προγραμματίσει ο δήμος, για να τιμήσει την σπουδαία επέτειο των 200 χρόνων, και οι οποίες θα λάβουν χώρα, όταν οι υγειονομικές συνθήκες στη χώρα μας το επιτρέψουν».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button