Ο Γιάννης Γκίνης αναλαμβάνει την ευθύνη για τον μη σημαιοστολισμό της οδού 28ης Οκτωβρίου την 25η Μαρτίου

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από τον κ. Γιάννη Γκίνη, υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του δήμου Μεγαρέων:

«Δική μου η ευθύνη για τον μη σημαιοστολισμό της οδού 28ης Οκτωβρίου την 25η Μαρτίου»
Την 25η Μαρτίου 2021, ημέρα της Εθνικής Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που γιορτάστηκε πανηγυρικά στην πατρίδα μας χθές στα Μέγαρα δεν έγινε σημαιοστολισμός στην κεντρική οδό της 28ης Οκτωβρίου με συνέπεια να διατυπωθούν δυσμενή σχόλια από συμπολίτες, για την παράλειψη αυτή του δήμου Μεγαρέων.

Για το ζήτημα αυτό, ο υπογράφων τα δελτία τύπου κ. Γιάννης Γκίνης, ως αρμόδιος, για τις δημόσιες σχέσεις του δήμου, που έχει την ευθύνη της κατάρτισης του σχετικού προγράμματος και την φροντίδα της όλης διοργάνωσης των εκδηλώσεων με σχετική απόφαση του δημάρχου Μεγαρέων, δήλωσε:

«Ατυχώς όπως φάνηκε χθες, σε μένα τελικά ανήκει η ευθύνη για το γεγονός, που δεν έγινε σημαιοστολισμός στην κεντρική οδό της πόλης μας, για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά του τούρκου κατακτητή, την 25η Μαρτίου 1821.
Κάθε χρόνο ο δήμος καταρτίζει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.
Πέρυσι λόγω κορωνοϊού ΔΕΝ έγινε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ αφού με απόφαση της Κυβέρνησης απαγορεύτηκαν όλες οι εκδηλώσεις και οι ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ και προφανώς ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ αυτή την ημέρα, ούτε ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ούτε και ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

Εφέτος και πάλι δεν ήταν γνωστό αν θα γίνει κάτι και πράγματι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα γίνει ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ μόνον στην ΑΘΗΝΑ.
Έτσι λοιπόν με σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ στις 17 Μαρτίου (κι όχι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ), δημοσιοποιήθηκε το γεγονός και μάλιστα ρητά είχαν απαγορευτεί ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, Καταθέσεις Στεφάνων κλπ και εκεί στη 2η σελίδα αναφέρονται τα εξής:

«Τέλεση επίσημης ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ με την παρουσία επισήμων δεν θα γίνει, ούτε και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.

Θα γίνει Γενικός Σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων, του δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου, των τραπεζών, των οργανισμών, των οικιών και των πλατειών των πόλεων των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας από το πρωί της Τετάρτης 24ης Μαρτίου μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 25ης Μαρτίου.

Επίσης θα γίνει φωταγώγηση των πόλεων του δήμου, των δημοσίων καταστημάτων και του δημαρχείου, των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, τραπεζών και οργανισμών κατά τις βραδυνές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου».

Στις 22 Μαρτίου επετράπη η τέλεση ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ και με νέο ΔΤ ανακοινώθηκε από τον δήμο, ότι θα γίνει ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ το πρωϊ της 25ης Μαρτίου, ώρα 10.00, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και ότι θα κατατεθεί στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Ηρώων από τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη και μόνον.
ΔΕΝ καταρτίστηκε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδηλώσεως, με αποτέλεσμα να μην οριστεί και τελετάρχης, ο οποίος εγκαίρως θα φρόντιζε, για να γίνουν όλα όσα πρέπει σχετικά με την φωταγώγηση, τον σημαιοστολισμό, την καθαριότητα στους χώρους που θα γινότανε η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ, η κατάθεση στεφάνων, η παρέλαση κλπ. και όλες οι προετοιμασίες.

Αυτός ήταν και ο λόγος της δυσλειτουργίας, που έφερε τη συγκεκριμένη παράλειψη και τίποτα άλλο και πολύ λυπάμαι γι’ αυτό. Ίσως να επηρεάστηκα και από την πανδημία, που μας θέλει όλους «να μένουμε στο σπίτι», απαγορεύοντας την κυκλοφορία.

Έτσι λοιπόν αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη από τη διοίκηση του δήμου κι από τους συμπολίτες και θα φροντίσω με ιδιαίτερη επιμέλεια να μην ξανασυμβεί τίποτα παρόμοιο στο μέλλον, άλλωστε για πολλά χρόνια, που είχα την ευθύνη της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου είχα εισπράξει ευμενή σχόλια και πολλά συγχαρητήρια. Ηταν ένα άτυχο περιστατικό για μένα. Μην μου καταλογίσετε κακή πρόθεση και ειλικρινά παρακαλώ πολύ κρίνετέ με μέ επιείκεια και κατανόηση.

Αλλωστε όλοι με είδατε να είμαι παρών την 25η Μαρτίου και στην ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στην Αγία Παρασκευή και στην τελετή της κατάθεσης στεφάνου στην πλατεία Ηρώων και στην Κεντρική πλατεία, στο «Κυριακούλειο» από όπου γινότανε η μετάδοση των τραγουδιών και των εμβατηρίων μεχρι αργά το μεσημέρι και τέλος να βιντεοσκοπώ τα 20 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, που έκαναν κύκλο, σε σχηματισμό παρέλασης, στον ουρανό των Μεγάρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button