Συνάντηση Μπούρα και Κοσμόπουλου με Ταγαρά για τις συνέπειες της πυρκαγιάς της 19ης Μαΐου

Δελτίο τύπου από του γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή δυτικής Ατικής. κ. Αθανασίου Μπούρα, ενημερώνει ότι στα πλαίσια της αντιμετώπισης των συνεπειών της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 19 Μαΐου 2021 και έπληξε την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο είχαν συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νικόλαο Ταγαρά.

Τόσο ο κ. Μπούρας όσο και ο κ. Κοσμόπουλος εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την πυρκαγιά, για τα οποία, βέβαια, ο υφυπουργός ήταν γνώστης, καθώς ο ίδιος κατάγεται από την Κορινθία, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, ενώ συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα, που επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή.

Συζητήθηκαν τόσο τα άμεσα όσο και τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα από ενδεχόμενες έντονες βροχοπτώσεις. Άμεση προτεραιότητα είναι η κατασκευή κορμοδεμάτων και μικρών φραγμάτων. Για το σκοπό αυτό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μπούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τη Δασάρχη Μεγάρων όσο και με τον διευθυντή Δασών Δυτικής Αττικής, προκειμένου ολοκληρωθούν γρήγορα οι σχετικές μελέτες.

Σε όλες αυτές τις προσπάθειες, ο κ. Ταγαράς υποσχέθηκε διαρκή και αμέριστη συνεργασία στην κατεύθυνση επίλυσης όλων αυτών των θεμάτων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button