Κλ. Βαρελάς: «Ενωμένοι κερδίσαμε μια μάχη σε έναν πόλεμο που συνεχίζεται»

Δελτίο τύπου του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» για τις τελευταίες εξελίξεις για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών:

Η κοινωνία του δήμου Μεγαρέων πέτυχε σύσσωμη μια μεγάλη νίκη. Η ιδέα για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή της Νέας Περάμου έπαψε να υφίσταται έπειτα από οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αιρετών και πολιτών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο δημοτικός συνδυασμός «Μαζί με Όραμα» από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δρομολογείται η δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα όρια του δήμου μας, με πνεύμα ενότητας, τάχθηκε στο πλευρό των πολιτών της Νέας Περάμου, και επικρότησε το ψήφισμα του κοινοτικού συμβουλίου. Ο επικεφαλής κ. Κλεάνθης Βαρελάς ήταν από την αρχή σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Ιωάννη Σεβαστή λαμβάνοντας καθημερινά ενημέρωση για το ζήτημα. Έπειτα από έρευνα του κ. Βαρελά και των συνεργατών του και επικοινωνία με την κατασκευαστική εταιρία που θα υλοποιούσε τις εργασίες, επιβεβαιώθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας, οπότε και ο κ. Βαρελάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και την επίσπευση των αντιδράσεων.

Για το ενδεχόμενο της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών πραγματοποιήθηκαν δυο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, μία με τηλεδιάσκεψη στις 27 Μαΐου και μία δια ζώσης στις 29 Μαΐου 2020. Και στις δυο συνεδριάσεις ο επικεφαλής κ. Βαρελάς πρότεινε την προσέγγιση του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας κ. Κωνσταντίνου και να του ζητηθεί η στήριξη στον αγώνα ενάντια στην δημιουργία της δομής, καθώς και του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου ζητώντας του να υποχωρήσει άμεσα η Εκκλησία της Ελλάδας από την ενοικίαση του χώρου. Όπως είναι γνωστό η επίσκεψη στον μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποσπώντας την διαβεβαίωση αυτού ότι θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας, η οποία εκφράζει δια των αντιπροσώπων της την μη επιθυμία δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών.

Ακολούθησε την ίδια ημέρα επίσκεψη στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσία των βουλευτών Δυτικής Αττικής και του αντιπεριφερειάρχη κ. Ελευθέριου Κοσμόπουλου, στον οποίο γνωστοποιήθηκε η αντίδραση της κοινωνίας του δήμου Μεγαρέων στην δημιουργία της δομής. Ο αγώνας που δόθηκε για να πειστεί ο υπουργός κ. Μηταράκης ότι ο δήμος Μεγαρέων δεν μπορεί να προσθέσει ένα βάρος στα ήδη υπάρχοντα και να δεχθεί ακόμα μία υποβάθμιση, ήταν μεγάλος και με σωστά επιχειρήματα.

Οι προσπάθειες είχαν αίσιο τέλος έπειτα από την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλου, του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ. Ιερώνυμο. Ο κ. Ιερώνυμος έχοντας πλήρη ενημέρωση για τις έντονες αντιδράσεις και την αντίθεση της κοινωνίας των Μεγάρων και της Νέας Περάμου για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή μας, και σίγουρα λαμβάνοντας υπόψη του τα προβλήματα που θα δημιουργούταν στο μέλλον ανάμεσα στις σχέσεις λαού και κλήρου, εισηγήθηκε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο την μη ενοικίαση των εκτάσεων που φιλοξενούσαν την 75 Μ.Ε. κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο αυτό.

Ως δημοτικός συνδυασμός πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή, και αυτό εκφράστηκε από τον επικεφαλής κ. Βαρελά στις δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ότι ο σωστότερος τρόπος για να δοθεί ένα τέλος στην δημιουργία δομής φιλοξενίας ήταν η προσέγγιση των εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Επίσης από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι θα συμπορευθούμε στον κοινό αγώνα ακολουθώντας το ένα και μοναδικό μέτωπο που θα εκφράσει με μία στεντόρεια φωνή τη βούληση του λαού. Αυτό πράξαμε τιμώντας τη ψήφο των δημοτών και δείχνοντας πολιτικό πολιτισμό.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που συνέβαλαν με την προβολή των γεγονότων στην θετική εξέλιξη των πραγμάτων, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κοσμόπουλο, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τον πρόεδρο κ. Σεβαστή και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Νέας Περάμου, και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Μεγάρων για τον αγώνα που έδωσαν, και τέλος τους βουλευτές της Δυτικής Αττικής για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τη συμπαράστασή τους.

Παραμένουμε σε εγρήγορση για να αποτρέψουμε κάθε ενέργεια υποβάθμισης του τόπου μας. Κερδίσαμε ενωμένοι μία μάχη αλλά ο πόλεμος ενάντια σε όλους όσοι ορέγονται να δουν τον δήμο Μεγαρέων ως τόπο ρυπογόνων δραστηριοτήτων και ως αποθήκη ψυχών θα συνεχιστεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button